Yapılan darbe kalkışmasında tankla ezilen Alaçamlı Muhammet Ali Aksu son yolculuğuna uğurlandı.

İstanbul ve Ankara'da yaşanan askeri hareketliliğin ardından ülke genelinde vatandaşlar sokaklara döküldü. Darbe girişiminde bulunan askerlerin kullandığı bir tankın, otomobillerin üzerinden geçmesi sonucu birçok vatandaş yaralanarak hayatını kaybetti.

Alaçam'a darbe acısı

Hain saldırıda hayatını kaybedenlerden biri de Alaçamlı Muhammet Ali Aksu oldu. İstanbul Bayrampaşa'da tankla ezilen Aksu, memleketi Samsun'un Alaçam ilçesi Doyran köyünde kılınan cenaze namazı sonrası gözyaşları arasında toprağa verildi.

'Yüreğimiz yandı ülkemizin başı sağ olsun'

Aksu'nun cenazesine katılarak yakınlarının acısını paylaşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Acımız büyük. Tüm ülkemizde infiale neden olan vatan hainlerinin bu alçak saldırısı yüreğimize derinden yaktı. Birçok şehidimiz ve yaralımız var. O şehit vatandaşlarımızdan biri de Muhammet Ali kardeşimiz. Rabbim mekanını cennet eylesin. Tüm şehitlerimize rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Ülkemizin başı sağ olsun" dedi.

O saldırıdan yaralı kurtuldu

Cenazede Muhammet Ali Aksu'nun dayısının oğlu olan ve kuzeninin hayatını kaybettiği darbe kalkışmasından yaralı olarak kurtulan Engin Kurnaz o anları Başkan Yılmaz'a anlattı. Otomobilin içinde oldukları sırada tankın üzerilerine sürdüğünü belirten Kurnaz, "Ben yaralı kurtuldum ama maalesef Muhammet tankın altında kaldı" diye konuştu.