Ülke genelinde devam eden Milli İrade ve demokrasiye sahip çıkma buluşması kapsamında Havzalı vatandaşlar, Mehmetçik Meydanı'nda bir araya geldi. Belediye Başkanı Murat İkiz, "Şimdi Türkiye'de yeni bir tarih yazdık" dedi.

Havza Belediyesi, Havza Ticaret ve Sanayi Odası, esnaf odaları, AK Parti Havza İlçe Başkanlığı ve diğer sivil toplum kuruluşlarının işbirliği ile Havzalılar, milli irade ve demokrasiye sahip çıkma buluşması kapmasında Mehmetçik Meydanı'nda toplandı.

HALK DEMOKRASİYİ BENİMSEDİ

Halkın demokrasiyi, canlarınından bile vazgeçecek kadar benimsediğini belirten Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, "Şimdi Türkiye'de bir tarih yazıyoruz ve şu an o tarihi canlı canlı yaşıyoruz. Burada bulunan her bir kardeşim, yeni Türkiye'nin imzasını atıyor. Allah hepinizden razı olsun. Sizlerin ferasetiyle, sizlerin kefeninizi giyerek bu meydana toplanmanızla tüm Türkiye'de demokrasiye inanan, milletimize inanan, devletimiz seven kardeşlerimizin yine kefenlerini giymiş vaziyette yollara düşmesiyle, tankların önüne atlamasıyla, tankların üstüne çıkmasıyla yeni bir tarih yazdık. Allah hepinizden razı olsun. Havza Cumhuriyet şehridir. Havza milli mücadelede nasıl daha önce gerekeni yaptıysa, şimdi de üzerine düşeni yaptı. Cumhuriyete ilk sahip çıkan Havzalılardı. Bugün de son Havzalı ölmeden Cumhuriyet'e ve demokrasiye zarar vermek isteyenlere geçit verilemeyeceğini bir kez daha gösterdiniz" ifadelerini kullandı.