15 Temmuz gecesinde yaşanan olayların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'un çağrısı üzerine Cumhuriyet Meydanı'na akın eden vatandaşlar, gündüz saatlerinde de nöbeti bırakmadı.

Yaşanan geceyi değerlendiren Samsunlu vatandaşlar birlik ve beraberlik mesajı vererek, sonuna kadar demokrasinin yanında olduklarını söyledi.

UMUTSUZLUK YOK
Murat Keydal: Bu olaylar sonrasında halkın birlik ve beraberliği ortaya çıktı ve darbeye karşı olan değerlendirmeyi tüm ülkeye ve yurtdışına gösterdi. Bundan sonra daha iyi önlemler alarak daha iyi yerlere geleceğiz. Umutsuzluğa kapılmayacağız.

HALK ÖZGÜRLÜK AŞIĞI
Necmi Çakır: Özgürlük olmadığında hiçbir şey olmaz. Halk özgürlüğü istemeseydi bu olaylar bastırılamazdı. Halkın özgürlük aşığı olduğu ortaya çıktı. Hükümet bundan sonra tedbirini alacak, halkı devamlı destekleyerek yanında olacak. Halk da devletinin yanında olacak.

DAHA GÜÇLÜ OLACAĞIZ
Cemal Şendiyar: Allah'ın izniyle öncekinden daha güçlü olacağız. Halkımızından ve askerimizden allah razı olsun. Hükümet şimdi bir temizliğe başlamalı. İçerisindeki bu yanlış düşünceleri silip atmalı. Askerin yanlış düşüncelileriyle halk karşı karşıya geldi. Ama halk galip çıktı. Cumhurbaşkanımızın herkesi sokağa davet etmesi çok güzeldi. Duygulandım. Biz her zaman sokakta oluruz. Bu ülke bizim ülkemiz, vatanımız. Milletimiz sağ oldukça bize kimse bir şey yapamaz.

İDAM OLMALI
Muhsin Kol: Dün gece yapılmaya çalışılan darbe çok büyük yanlışlık. Bunun olmaması için idamın olmaması lazım. İdam olursa bir dahası olmaz. Biz sokaklarda can vermeye razıyız. Bu ülke bizim, başka bir ülkemiz yok. Bizim milleti aldığımız gibi kimse bizi almaz. Türkler de tek bir kişi de kalsa devlet kurar. Türkler tek başına ordu. Biz hükümetimizin yanındayız. Laf ebeliği değil. Ölümüne yanınayız. Beni cepheye alsınlar vallahi giderim. Böyle bir vatan mı var?

KANIMI DA VERİRİM
Nihat Ergin: Bunların dini kitabı allahı yok. Asılmalılar. Nasıl böyle bir şey yapabilirler? Bu memleketin ekmeğini yiyorlar. Ben her zaman bu memleketin arkasındayım. Gerekirse kanımı da veririm. Bütün Karadeniz ve Samsun tepkisini gösteriyor. Çarşambalıyım, gece 12'den bu yana meydandaydım. Sonra Cumhuriyet Meydanı'na geldim. Gerekirse her yere giderim.

ÇOK ÜZGÜNÜM
Eda Ergitürk: Çok üzücü bir durum. Cumhuriyet Meydanı'na haberleri takip etmek için geldim. Devlet bizim toprak bizim, neyi alıp veremiyorlar? Elbette bir zaman sonra düzelir ama yine devam eder, kapanmaz. Ülkede halk birbirini vuruyorsa daha ne denilebilir ki buna? Çok üzgünüm.

İŞİ GÜCÜ BIRAKTIK NÖBETTEYİZ
Emine İnceoğlu: Türkiye çok güzel bir yöne doğru giderken, komşularımızla ilişkilerimizi düzeltmeye çalışırken ülkemize yapılmış çok kötü bir girişim yaşadık. Ama hiçbir zaman başarılı olacaklarına inanmıyorum, birkaç gün içinde de düzeleceğine inanıyorum. Türk halkı her zaman, parti farketmeden tek yumruk olmayı başardı. Bundan sonra da aynı şekilde olacak. Hükümette kim olursa olsun deviremeyecekler. Askerimize, polisimize, hükümetimize allah birlik ve huzur versin. İşimizi gücümüzü her şeyimizi bıraktık, tüm gece boyunca Cumhuriyet Meydanı'nda milletimin devletimin yanında olacağım.

SAMSUN BİRBİRİNE KENETLENDİ
Songül Kıyak: Cumhuriyet Meydanı'nda demokrasi nöbeti tutuyoruz. Gece 12'den beri buradayız. Devletimizin her zaman arkadasındayız. Ölmek gerekirse öleceğiz. Bu ülke bizim hiç kimseye de bırakmayacağız. Ne olursa olsun meydanlardayız. Sonraki süreçte devletimiz devam edecek, üç beş kişiye bırakacak değiliz bu ülkeyi. Kolay gelmedik buralara kadar. Türk milletinin ne kadar azimli olduğunu dün gece hepimiz şahit olduk. Tüm Türkiye çapında ve Samsun'da birbirimize kenetlendik.

KABUL EDİLEMEZ OLAYLAR
Ayşe Ocak: 15 temmuz gecesi kesinlikle kabul edilemez. Halkın özgürlüğüne karşı planlanmış olaylardı. Biz kesinlikle, canımızla malımızla her şeyimizle buradayız. Onlara bu vatanı bırakmayacağız. Cumhurbaşkanımızın davetinden bu yana Cumhuriyet Meydanı'ndayım, gitmeyi de düşünmüyorum. Sakin ve sukünetli davranarak her şeyi atlayacağız. Hükümetimize ve halkımıza güveniyorum.

Zerrin SOMUNCU