Başkan Yılmaz, 'Ordu vatan hainlerini toprağında barındıracak şehir değildir' dedi.

Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda Tugay Komutanı olarak görev yapan Tuğgeneral Semih Terzi, Ankara-Gölbaşı'nda bulunan Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı basarak yönetimi ele almak istedi. Makamda bulunan emir astsubayına darbe olduğunu ve yönetimi almaya geldiğini söyleyen Terzi'ye emir astsubayı ateş etti.

Terzi olay yerinde ölürken, Terzi'nin yanındakiler de astsubayı şehit etti. Durumu öğrenen Özel Kuvvetleri Komutanı Zeki Aksakallı, güvendiği bordo berelilerle 20 kişiyle çatışmayla girdi. Çatışmada Ordu-Ünyeli bordo bereli Astsubay Nedim Şahin de öldürüldü.

Başkan mezarlık vermedi

Nedim Şahin'in cenazesi yapılan işlemlerinin yapılmasının ardından defin için memleketi Ünye-Hanyanı Mahallesi'ne gönderildi. Ancak durumu öğrenen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Nedim Şahin'e hiçbir şekilde cenaze ve mezarlık hizmeti verilmeyeceğini ailesine bildirdi. Ailesinin ısrarlarına rağmen cenazeyi Büyükşehir Belediyesi'ne ait mezarlığa defnettirmeyen ve hiçbir şekilde cenaze hizmet verilmemesi yönünde tüm birimlere talimat veren Başkan Yılmaz, Ordu Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında konuyla ilgili açımlama yaptı. Başkan Yılmaz, 'Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ihanet eden bu vatandaşa hiçbir şekilde mezarlık ve cenaze hizmeti vermiyoruz. Tüm birimlere talimat verdim. Ordu vatan hainlerini kendi bağrında barındıracak, toprağında tutacak bir şehir değildir. Hiç bir şekilde vatan hainlerine taviz vermeyeceğiz' dedi.

Nedim Şahin'in ailesi mahalle mezarlığı için izin verilmeyince cenazeyi evlerinin önündeki fındık bahçesine defnetti.

Ordu-Giresun Havalimanı'nda darbe önlemleri

Öte yandan Ordu Büyükşehir Belediyesi, muhtemel darbe risklerine karşı bir dizi önlemler aldı. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu'da emniyet ve jandarmanın kendi bünyelerinde bazı tedbirler aldığını, Büyükşehir Belediyesi olarak kendilerinin de bir dizi önlemler aldıklarını belirtti.

Başkan Yılmaz, 'Kamyon ve iş makinelerimiz 3 günden bu yana Ordu-Giresun Havalimanı'nda konuşlandı. Özellikle dün Konya'da uçak kalkışması ve havalandığı bilgisi üzerine, bomba yüklü olması ihtimali ve belli havalimanlarına inebileceği şüphesiyle bir güvenlik şeridi oluşturulması talebi geldi. Biz de bu çerçevede havalimanının iş makinesi ve kamyonlarla güvenliğini sağladık' dedi.