AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Terme, Salıpazarı ve Ayvacık ilçe meydanlarında demokrasi nöbeti tutan vatandaşlarla biraraya geldikten sonra gece geç saatlerde yine Samsun Cumhuriyet Meydanı'na dönerek sabaha kadar demokrasi nöbetine devam etti.

Demokrasi nöbeti tutan Samsunlulara meydanlarda seslenen Köktaş, "15 Temmuz'dan bu yana sizlerle omuz omuza nöbetteyiz. Gecemiz gündüzümüze karıştı, sizlerle meydanlarda sabahlıyoruz. Gücümüz yerinde çok şükür ama sesimiz gitti. Olsun, Özgürlüğümüz için, demokrasi için, güven ve istikrar için, bu güzel ülkemizin bir çakıl taşını dahi vermemek için değil sesimizi, canımızı versek azdır" diye konuştu.

DİK DURUŞ TEŞEKKÜRÜ
Köktaş konuşmasında şunları söyledi: "15 Temmuz gecesinden beri Başkomutanımız Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu o memleket sevdası ve basiretiyle, Başbakanımız sayın Binali Yıldırım, hükümet üyelerimiz, milletvekillerimiz ve vatansever güvenlik güçlerimizle birlikte halkımızla kenetlenerek bu belanın üstesinden geldik çok şükür. Bu anlamda ülkemizin birliğine ve dirliğine darbe vurmak, demokrasiyi rafa kaldırmak ve bu ülkeyi kazanımlarından geri döndürmek için hangi amaca hizmet ettiği belirsiz olan hain darbecilere karşı dik duruşunuzdan dolayı her birinize teşekkür ediyorum. Bu manada bu asil duruşu gösteren hiçbir şeyden korkmayan olay başladığı andan itibaren sokaklarda meydanlarda olan siz değerli vatandaşlarımızdan Allah razı olsun."