İşitme Engelliler Dünya Şampiyonları açılış töreni ve İşitme Engelliler Olimpiyatları için geri sayım '365 Gün Kala' etkinliği, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın katılımı ile gerçekleşti. Bakan Kılıç, "Bu kritik dönemde ülkemizde olan olduğunuzu tarih yazacak" dedi.

365 GÜN KALA

Samsun'un ev sahipliğinde 23. İşitme Engelliler Olimpiyatları (2017 Deaflympics) için prova niteliği taşıyan İşitme Engelliler Dünya Şampiyonaları açılışı ve olimpiyatlar için geri sayım '365 Gün Kala' etkinliği, Batıpark Tören Alanı'nda yapıldı. Törene Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile birlikte Samsun Valisi İbrahim Şahin, AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun Milletvekilleri Fuat Köktaş, Ahmet Demircan, Orhan Kırcalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Vali Yardımcısı Galip Saral, Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kamuran Özden, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, Uluslararası İşitme Engelliler Spor Konseyi Başkanı Valery Rukhledev, İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Yakup Ümit Kihtir ile çok sayıda sporcu ve davetli katıldı. Protokol üyeleri 2017 yılındaki İşitme Engeliler Olimpiyatları'nın 1 yıl kala etkinliğinin startını verdi.

'HEPİNİZ HOŞGELDİNİZ'

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun'un İşitme Engelliler Dünya Şampiyonları'nı çok güzel bir organizasyon şeklinde gerçekleştireceğini ifade ederek, "Yıllar sonra 2016 yılının bu akşamında Samsun'da ve Türkiye'de 2017 olimpiyatı için yapılan programda ve 5 branştaki dünya şampiyonaları açılışında olduğunuzu hatırlayacaksınız. Tarih sayfaları aynı zamanda ne kadar büyük bir dönüm noktasında ve dönemde Türkiye'de olduğunuzu yazacak. Eminim ki 'biz oradaydık' diyerek bununla gurur duyacaksınız. Çünkü biz sizlerin burada olmasından dolayı çok mutluyuz. Ümit ediyorum ki Samsun'da çok güzel bir organizasyon gerçekleştireceğiz. Bundan hiçbir şüphem yok. Önümüzdeki 2017 yılında 23. İşitme Engelliler Olimpiyatı'nda Samsun'umuzda Türkiye'mizde birarada olacağız. Cumhurbaşkanımızın ve başbakanımızın size selamlarını iletiyorum. Samsun'umuza ve Türkiye'mize bu aziz milletin misafirleri olarak hoş geldiniz diyorum. Güzel oyunlarda, güzel müsabakalarda güzel birliktelikler kurmanızı temenni ediyorum" diye konuştu.

Tugay BAŞSAN