Muammer Koç, 1982 yılında Samsun'un Çarşamba ilçesinde 4 çocuklu bir ailenin 3. çocuğu olarak dünyaya geldi. Ailedeki tek 'cam kemik hastası' olan Muammer Koç, 2007 yılına kadar Çarşamba ilçesinde ikamet etti. O yıla kadar okula gidemeyen Koç, daha sonra ailesiyle birlikte Samsun'un Atakum ilçesine taşındı. Burada açıktan okumaya başlayan Koç, şu anda Açık Öğretim Lisesi'nde okuyor. Vücudunda sadece ellerini ve kafasını hareket ettirebilen Koç, 5 senedir yağlı boya resim yaparken, 2 senedir de bocca oynuyor. Koç, ayrıca çakıl taşlarına yağlı boya ile silüet ve manzara resmi çizerek, taş bebek de yapıyor.

'ÇAKIL TAŞLARINI TOPLAYIP, ONLARA HAYAT VERİYORUZ'
Sanatta sınır yoktur felsefesi ile hayata bağlandığını belirten Koç, 'Sanatta sınır yoktur felsefesi ile taş boyama sanatı ile ilgileniyorum. Irmak ve deniz kenarlarındaki düz taşları toplayıp, onlara hayat veriyoruz. Çakıl taşları üzerine manzara, silüet ve taş bebek çalışmaları yapıyoruz. Benimle alakalı olarak fotoğrafçı, ressam ve engelli bir teyzeyi anlatan taş bebekler yaptım. 6 aydan beri taş boyama kursundayım. Taşları ilk önce hamurla şekillendirip, ondan sora akrilik boya ile boyayıp, üstüne vernik atıyoruz. Bu işlemleri yaparken daha çok düz ve geniş taşları kullanıyoruz. Bu eserleri kendi sergilerimizde sergileyeceğiz. Her engellinin böyle zevkli işlerle uğraşmaları gerektiğini düşünüyorum' dedi.

'ENGELLİLER SOSYAL OLABİLDİKLERİ KADAR SOSYAL OLMALILAR'
Sağlık nedenlerinden dolayı 2007 yılına kadar okuyamadığını belirten Ressam Muammer Koç, 'Ben cam kemik hastasıyım. Sağlık nedenlerinden dolayı okumak nasip olmadı. 21 yaşına kadar Çarşamba'da büyüdüğüm için okuyamadım. Atakum ilçesine yerleştikten sonra hem okumaya başladım hem de resim kursuna katıldım. 5 seneden beri resim yapıyorum. Gerçek ilgi alanım aslında resim ama taş boyama sanatı ile de hobi olarak ilgileniyorum. Bu zamana kadar iki tane kişisel resim sergisi açtım. 5 tane karma sergiye katıldım. Şuanda ise Atakum Yaşam Park'ta arkadaşlarla birlikte çalışmalara devam ediyoruz. Engellilerin hayatta sosyal olabildikleri kadar sosyal olmaları gerekiyor. Benim yaptığım gibi sanatla ilgilenirlerse ve aktivitelere katılırlarsa engellilerin de bir şeyler yapabileceklerini herkese gösterebilirler' diye konuştu.
Muammer Koç, hayattaki en büyük hedefinin ise Güzel Sanatlar Fakültesi'ni kazanarak resim bölümünde okumak olduğunu söyledi.