Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, İçişleri Bakanlığınca açığa alınan vali, vali yardımcısı, kaymakam, genel müdür yardımcıları ve daire başkanları hakkında, FETÖ/PDY üyesi olmaktan resen soruşturma başlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, İçişleri Bakanlığı tarafından açığa açılanan vali, vali yardımcısı, kaymakam, genel müdür yardımcıları ve daire başkanları hakkında, FETÖ/PDY üyesi olmak suçlamasıyla resen soruşturma başlattı.

30 VALİ AÇIĞA ALINMIŞTI

İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılanlr arasında 1 il valisi, 29 merkez valisi olmak üzere 30 vali bulunuyordu. Bu isimler arasından en tanınan isim ise İstanbul eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu'ydu. Ayrıca, 52 mülkiye müfettişi, 16 hukuk müşaviri, 1 genel müdür yardımcısı, 2 daire başkanı, 3 şube müdürü, 2 hukuk işleri müdürü, 92 vali yardımcısı, 47 kaymakam ve 1 kaymakam adayı da açığa alınmıştı. Toplamda 246 mülki idare amiri açığa alınırken, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bu isimler hakkında FETÖ/PDY üyesi olmaktan resen soruşturma başlattı.

LİSTEDE SAMSUN'DAN DA İKİ VALİ YARDIMCISI VARDI

İçişleri Bakanlığı tarafından açığa alınanların içinde, Samsun'da da iki vali yardımcısı bulunuyordu. Samsun Vali Yardımcıları Mehmet Ali Yıldırım ile Metin Borazan hakkında da, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

SAMSUN'DAKİ O MÜDÜRLERE DE SORUŞTURMA

Samsun'da İçişleri Bakanlığı tarafından görevlerinden uzaklaştırılan Milli Emlak Müdürü Mehmet Cicioğlu ve Havza Malmüdürlüğü Saymanlık Müdür Yardımcısı Talat Albayrak da soruşturmaya dahil oldu.