Samsun'un Kavak İlçesi'ne bağlı Celallı Mahallesi'nde bulunan iki tümülüs, yılbaşı gece kimliği belirsiz kişiler tarafından iş makinaları ile kazılarak, kral ile eşinin bulunduğu mezarlıkların içleri boşaltıldı.

SABAH ANLAŞILDI
Mahalle sakinleri sabah tümüslerin eşildiğini fark ederek durumu hemen Kavak Jandarma Komutanlığı'na bildirdi. Olay yerine gelen Jandarma ve Samsun Müze Müdürlüğü yetkilileri tümülüslerin iş makinaları ile kazıldığını belirledi. Yapılan çalışmada tümüslerde kral ile eşinin mezarının olduğu ve içlerinin tamamen boşaltıldığı anlaşıldı.

BİLİNİYORDU, KAZI YAPILMADI
Tümüsleri iş makinaları ile kazan kişilerin, iş makinaları ile mahallenin içinden değil arkasında geçen yoldan geçtiklerini tespit edildi. Mahalleye 1 kilmometre uzaklıkta bulunan iki tümülüs iş makinaları ile kazılırken, herhangi bir ses duymadıklarını söyleyen mahalle halkı, "Gece herhangi birşey duymadık. Sabah tümülüslerin kazaldığını fark ettik. Tümülüslerin içerisinde iki mezar olduğunu Müze Müdürlüğü yetkilileri uzun zamandır biliyordu. Ancak herhangi bir kazı çalışması yapmadılar" dediler.

Öte yandan, jandarma tümüsülerin içlerini boşaltan kişileri tespit ederek yakalamak için geniş çaplı soruşturma başlattı.

Bayram OK