Canik Belediye Meclisi yaptığı olağanüstü toplantıda, 15 Temmuz gecesi FETÖ/PYD terör örgütünün kalkıştığı darbe girişimini lanetledi. Hayatını kaybeden şehitlerin ruhuna birlikte dua edilmesiyle başlayan meclis toplantısında şehitler için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Meclisin AK Parti'li ve MHP'li üyelerinin imzasının bulunduğu ortak bildiride, vatandaşlardan FETÖ terör örgütüyle ilgili en ufak şüpheyi dahi emniyet mensuplarına bildirmeleri istenirken, Başkan Osman Genç, darbe girişimi sırasında şehit düşen vatan sevdalısı askerler, emniyet mensupları ve sivillerin adlarının yapılacak Demokrasi Parkı'nda yaşatılacağını söyledi.

'Darbe değil, terör eylemi'

Ortak bildiri okunmadan önce konuşma yapan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, 'Bu bir darbe değil, resmen asker kıyafetli hainlerin yaptığı terör eylemidir. Bunların bizim insanımıza silah sıkması, ateş etmesi açıklanabilir bir şey değildir. Bunlara en güzel cevabı aziz milletimiz vermiştir. Darbe kalkışmasına karşı çocuğuyla, yaşlısıyla, genciyle, kadınıyla sokaklara inenler hayatlarını ortaya koydu. Bu karşı koyuş bir inancın, bir imanın, vatan sevgisinin tezahürüdür. Bugün tek yürek, tek millet olarak geleceğimize, onurumuza, ülkemize sahip çıkma günüdür. Herkesi Cumhuriyet Meydanı'na Demokrasi Nöbeti'ne davet ediyorum' dedi.

'İdam geri gelmelidir'

İdam cezasının gelmesinden yana olduğunu da ifade eden Başkan Osman Genç, 'Kurumlarımızda ve STK'larda en alt tabakadan en üst tabakaya kadar bu terör örgütü yandaşı olan herkes, tanıdığımız, akrabamız denilmeden temizlenmelidir. Bu hain çete yok edilene kadar herkes mücadeleye katılmalıdır. Benim düşüncem vatan hainleri için idam geri gelmelidir. Bu halkımızın da talebidir. Vatan hainleri, haşhaşiler idamla yargılanmalıdır. Bunlara öyle bir ceza verilmelidir ki, bu tür darbe ve terör eylemlerini akıllarının ucundan dahi bir daha geçirememeliler' diye konuştu.

Başkan Osman Genç'ten öneri

Demokrasi şehitlerinin vatanın birliği-beraberliği, ülkenin bütünlüğü, geleceği için canlarını feda ettiğine de vurgu yapan Başkan Osman Genç, şunları söyledi: 'Canik Belediyesi olarak yapacağımız Demokrasi Parkı'nda aziz şehitlerimizin adını yaşatacağız. Bunu hem şehitlerimiz adlarını yaşatmak hem de bu hain saldırıyı çocuklarımıza, insanlarımıza anlatarak unutturmamak için yapacağız. Ayrıca şunu da öneriyoruz: Bu hain saldırıyı çocuklarımıza anlatmak ve unutulmamasını sağlamak için, bombalanan milletin Meclisi onarılmadan müze şeklinde korunmalıdır ve hain girişim tıpkı Hiroşima bombası atılan Japonya gibi yaşatılmalıdır.'

Meclisten ortak bildiri

Başkan Genç'in konuşmasının ardından Meclis Üyesi Ender Bozyel tarafından okunan ortak bildiride ise, FETÖ/PYD terör örgütü tarafından düzenlenen darbe girişimi lanetlenirken, 'Bu korkunç girişim ülkemizin demokrasi tarihinde kara bir leke olarak yerini alacaktır. Başkomutanımız ve Sayın Cumhurbaşkanımız, ülkemizin yaşadığı bu kriz ortamında cesareti, olaylara anında müdahalesi, kararlılığı, hızlı karar alma yeteneği ile görevini en iyi şekilde yapmış, darbeci teröristlerin bertaraf edilmesini ve ülkemizde hayatın çok kısa sürede normale dönmesini sağlamıştır' denildi.

Ortak bildiride ayrıca, 'İnanıyoruz ki devletimiz, ülkemize, milletimize ve egemenliğimize yönelik bu saldırıya girişenlere hukuk içerisinde bedelini en ağır şekilde ödetecektir. Devletimiz ve kurumlarımız, FETÖ/PDY terör örgütü mensuplarından tamamen arınıncaya kadar bu mücadeleye devam etmelidir. Tüm halkımız, bu gözü dönmüş örgüt karşısında uyanık olmalı ve en küçük bir şüpheyi dahi emniyet güçlerine anında bildirmeli, bu hain şebeke temizleninceye kadar devletimize yardımcı olmalıdır' ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan MHP Grubu adına söz alan Canik Belediye Meclis Üyesi Ali Şener de, ortak bildiriden dolayı Canik Belediye Başkanı Osman Genç ile Başkan Yardımcılarına ve Meclis Üyelerine teşekkür etti. Meclis Toplantısını, Canik Belediyesi Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri ve belediye personeli de izledi.