Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yapılanmış Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu bir grup asker tarafından gerçekleştirilen darbe girişimini püskürtüp, meydanlara dökülen vatandaşlar 4 gündür demokrasi nöbetine devam ediyor.

Samsun'da da meydanlara akın eden onbinlerce vatandaş Türk bayrakları eşliğinde sabah saatlerine kadar çocukları ve aileleri beraber Cumhuriyet meydanında demokrasi nöbeti tutuyor.

NÖBETE DEVAM EDECEĞİZ
İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok da ailesi ve çocukları ile birlikte vatandaşlarla birlikte demokrasi nöbetine devam ediyor. Darbe girişimine karşı milyonlarca kişinin tek yürek olduğunu ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi, Gürcüsü ile hep birlikte tek yumruk olduk. Gün atışma günü değil, birleşme günüdür. Hiçbir şekilde kırgınlık küslük olmamalıdır. Kırgınlıklar vatan için millet için bayrak için bitirilmedir. Gün ele ele verip birlik beraberliğimizi daha da güçlendirme günüdür. Bu darbe girişimi Türk tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. Kahraman ordumuza sızmış sinsi terörist yapılanmanın bir üst akıla dayandığı yine anlaşılmıştır. Türk milletimiz darbecilere darbe yaparak tarihe geçmiştir. Türk milleti vatanını toprağını bayrağını yine sahiplenmiş büyük oyunları bozmuştur.Bizlerde Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ikinci emrine kadar meydanlarda demokrasi nöbetimize devam edeceğiz" diye konuştu.