Vali Hanefi Demirkol Tesisleri'nde düzenlenen imza törenine Başkan Halil Ünal'ın yanı sıra çok sayıda taraftar katıldı. İmza töreninde konuşan Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal, taraftara yeni sezon öncesi taraftara yeni bir CD müjdesi verdi.

Ünal, 'Bildiğiniz üzere tek söylem ve tek yol şampiyonluk. Mithat Körler'i bu akşam İstanbul'a yolluyorum. Size hatırlarsanız 2005'teki şampiyonluğumuzu bir şampiyonluk CD'si yapmıştık. 'İşte taraftar, işte şampiyon'du o CD'nin ismi. Şimdi size bu dirilişle ilgili yeni sezona bir CD müjdesi daha veriyorum ve o CD'lere para almadan, kombine biletimizi alan her taraftarımıza bir tane hediye edeceğiz. Bildiğiniz gibi Süper Lig'den elimizde kalan genç, iyi, yetenekli olan biz göreve geldikten sonraki oyuncuların tamamını bırakma başarısını gösterdik. O biraz çok vaktimizi aldı ama çok önemli bonservis paralarına, örneğin 2 milyon Euro'ya bir oyuncuyu satmadık. Neden? Yine sağ-sol bek ve kaleci için geçerliydi. Önemli teklifleri vardı Süper Lig'den. Hatta dünyanın birçok kulübünden de teklifleri vardı. Ama onlarla oturduk satmayacağımızı, bu sene mutlaka bu şampiyonluk hikayesini yaşamaları gerektiğini söyledik. Bu takım her ligde, her vakit şampiyon olabilir. Ama bu seneki, bu sezonki şampiyonluk herkesin torunlarına anlatacağı bir şampiyonluk hikayesi. Çünkü biliyorsunuz zor bir evreden geçiyor Eskişehirspor takımı. Ama bizi hiç bağlamıyor. Biz yılmayacağız, mücadele edeceğiz. Sizlerden o gücü alıyoruz' dedi.

"Taraftarın stadyumu doldurup dünyaya örnek olmasını istiyorum"

Ligin üzerinde oyuncular aldıklarını belirten Halil Ünal, transferler için acele etmediklerini bildirdi. Bruno hakkında da konuşan Başkan Ünal, 'Stadı, sahayı elimize yatırdık, nakış gibi işlemeye çalışıyoruz onu. Her gün 3 tane imza attırmanın bir anlamı yok. Arkadaşlarımız devre arası 13 tane oyuncu aldı, 1 tanesi kaldı 12'si yok. Oyuncu almış olmak için alınmaz. Bruno bizi tercih etti. Bu ateşli taraftarın önünde oynamayı, o yeni stadyumda burada şampiyonluk yaşamayı seçti. Yoksa Süper Lig'den de teklifleri vardı ama 2 yıllık bizimle bir yolculuğa çıktı. Bu yolculuğun birinci yılı şampiyonluk, ikinci yılı Avrupa kupaları olmak üzere bu yola çıktı bizimle. İnşallah Allah onu mahcup etmeyecek. Onun için ben dua ettim. Sakatlanmadan, kazasız belasız yeni bir sezonla birlikte yolumuza devam edeceğiz. Bruno Eskişehirsporumuza, büyük taraftarımıza ve Türk futboluna, esasen o lige çok kalite getiriyoruz. Her fırsatsa söylüyorum. Bu TRT ve PTT'nin bize borcu çok. Çünkü yaptığımız transferlerle o ligi öyle bir hale getirdik ki, bunun arkası var daha, izleme keyfi TRT'de ekran başında bütün dünyada şifresiz seyrediyorsunuz artık. Ama ben sizden öyle bir şey beklemiyorum. Stadyuma gelmenizi, tribünleri doldurmanızı ve dünyaya örnek olmanızı istiyorum' ifadelerini kullandı.

"Eskişehirspor'un olması gereken yere tekrar dönmesi için gayret göstereceğiz"

Kendisine verilen fırsat için yöneticilere teşekkür eden Brezilyalı oyuncu Bruno Mezenga ise şunları dile getirdi:

'Daha önce Türkiye'de oynadığım hem Orduspor'da hem Akhisar'da çok mutlu oldum. Burada da farklı olmayacağını biliyorum. Futbolda en büyük motivasyon dolu tribünler ve coşkulu taraftardır. Burada bunu görüyorum. Tabi hepimiz elimizden geleni yapacağız ve Eskişehirspor'un olması gereken yere tekrar dönmesi için gayret göstereceğiz. Yönetime, başkana ve taraftara teşekkür ediyorum bana bu fırsatı verdikleri için.'

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından 28 yaşındaki golcü oyuncu ile 2 yıllık sözleşme imzalanırken taraftar da Bruno ile bol bol fotoğraf çektirdi.