Tüm dünya ve Türkiye'yi Pokemon GO çılgınlığı sararken, Obezite Cerrahı Op. Dr. Tufan Engenç, bu oyunun sağlığa önemli katkılar sağlayabileceğini açıkladı.

Obezitenin tüm dünyada milyarlarca dolar tedavi masrafına neden olduğunu vurgulayan Op. Dr. Engenç, bazal metabolizma hızı düşük insanların ancak fiziksel aktivite ve spor yaparak kilo verebileceğini hatırlattı. Çalışmalarına İzmir'de devam eden obezite cerrahisi Ergenç, obezitenin besinlerle alınan enerjinin, harcanan enerjiden çok daha yüksek olması ile meydana geldiğini ve fiziksel aktiviteyi artıran her türlü faaliyetin faydalı olacağını söyledi.

Uzmanlardan Pokemon GO önerisi

Obezitenin sigaradan sonra önlenebilir hastalıklar arasında ikinci sırada yer aldığını belirten Ergenç, günde on bin adım atmanın önemini vurguladı. Dr. Ergenç, Pokemon GO oyununun sağlığa önemli katkılar sağlayabileceğini ifade ederek, 'Bilgisayar ve konsol oyunları ekran başında saatler geçirilmesine neden olarak obeziteyi artırmakta. Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığı obeziteyi önlemek ve hareketli yaşam tarzını yaygınlaştırmak için bir çok kampanya düzenliyor. Nintendo firmasının geliştirdiği Pokemon Go oyunu insanları ekran başından ayırıp sokaklara yönlendirmesi açısından başarılıdır. Bunun yanında oyunun günün uygun saatlerinde ve uygun mekanlarda oynanmasına dikkat edilmelidir'' dedi.