Samsun'da dün başlaması gereken İşitme Engelliler Dünya Şampiyonası müsabakaları bugüne ertelendi.

Türkiye'deki darbe teşebbüsü nedeniyle turnuvaya zamanında katılamayan ülkerin talebini değerlendiren organizasyon komitesi, fikstürde değişiklik yaptı

BİR GÜN UZADI
Samsun'un ev sahipliği yaptığı İşitme Engelliler Dünya Şampiyonası açılış töreninde, Türkiye'deki darbe teşebbüsü nedeniyle katılımcı ülke sporcularının az olması dikkat çekmişti. Batıpark Tören Alanı'nda gerçekleşen açılış töreni sonrası dün başlaması gereken masa tenisi, plaj voleybolu, tekvando, karate ve judo müsabakaları bir gün ertelendi. Şampiyonada yer almak isteyen fakat hala Türkiye'ye gelemeyen ülkelerin talebini değerlendiren organizasyon komitesi, fikstürde güncelleme yaptı. Yeni planlamaya göre Samsun'daki Dünya Şampiyonası 24 Temmuz yerine 25 Temmuz'da bitecek.

FİKSTÜR DEĞİŞTİ
İşitme Engelliler Spor Federasyonu Organizasyon Sorumlusu Serkan Baltacı, Samsun'un kendisine yakışan organizasyonu yapacağını ifade ederek, "Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Samsun'daki tüm kurumların büyük desteğiyle şampiyona için çok emek verdik. Malum talihsiz olaylardan dolayı ülkelerin Türkiye'ye gelmesinde gecikmeler oldu. Katılımcı ülkeler Türkiye'nin güvenli bir ülke olduğunu ve turnuvada yer almayı çok istediklerini bize iletti. Fikstürde güncelleme isteğinde bulunan ülkerin talebinden sonra, teknik kurul olarak müsabaka takvimini değiştirdik. Şampiyonada karşılaşmalar bir gün gecikmeli başlayacak ve katılımcı ülkeleri Samsun'da bir gün fazla misafir edeceğiz" diye konuştu.

Tugay BAŞSAN