Dünyanın çeşitli ülkelerinden Samsun'da yapılacak 2017 İşitme Engelliler Olimpiyat (Deaflympics) Oyunları için gelen komite üyelerinin OMÜ Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen görev seminerine Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da katıldı.

'Gelin demokrasi nöbetini birlikte tutalım'

Komite üyelerinin Türkiye'de yaşanan darbe girişiminden dolayı endişe duymalarını belirtmeleri üzerine içlerinin rahat olması gerektiğini söyleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 'Dünyanın bütün ülkelerinde bizim yaşadığımız olumsuzluklar gibi olumsuzluklar yaşanmıyor olabilir. Ama maalesef biz geçtiğimiz bu 1-2 yıl içerisinde bazı olumsuzluklar yaşadık. İnşallah bunlar geride kalacak. Geride kaldı diye düşünüyoruz ve şehrimiz insanı umutla, huzur içerisinde geleceğe doğru koşuyor. Biz dün akşam Sayın Valimiz ve protokolle birlikte gece saat 01.00'e kadar Cumhuriyet Meydanı'nda eğlenen, davul-zurna çalan, demokrasi nöbeti tutan, demokrasinin güzelliğini her cümlesinin içine yerleştirip, coşkuyla geleceğe umutla bakan halkla birlikteydik. Herhangi bir sorun olsaydı, benim canımın ne önemi var ama herhalde kendimi bu kadar güvende hissetmezdim. Valimiz orada, savcımız orada, hep birlikte oradaydık. Cumhuriyet Meydanı'nı dün akşam görmenizi arzu ederdim. Eğer bu akşam vaktiniz olursa buyurun gelin bizim konuğumuz olun. Cumhuriyet Meydanı'nda o demokrasi nöbetini birlikte tutalım' dedi.

Samsun geleceğe büyük umutlarla koşan bir şehir

Samsun'da spor yatırımlarının sürekli arttığını ve Deaflympics Olimpiyatları için tatlı bir telaş içinde olduklarını belirten Yılmaz, 'Evimizi size hazırlamak ve sizinle birlikte sizi mutlu etmek için, size konukseverliğin en güzelini göstermek ve yapmak için tatlı bir telaş içerisindeyiz. Şehrimizin hemen yanındaki yapılmakta olan büyük stadyum ve yanındaki 7 bin 500 kişilik spor salonuna şehir merkezinden gidiş gelişleri kolaylaştırmak için yaklaşık 50 milyon euroluk bir yatırımla raylı sistem projesi tamamlıyoruz. Projeyi bu sene Ekim ayında tamamlıyoruz. Bunun dışında Sayın Gençlik ve Spor Bakanımız, Valimiz Milletvekillerimiz biz ev sahibiyiz. Okçuluk, atıcılık, buz pateni, bowling gibi tesisleri hep beraber yapıyoruz. Samsun hepinizin gördüğü gibi modern, halkının yaşam standartları giderek yükselen değerlere tutunmuş, geleceğe büyük umutla koşan bir şehir' diye konuştu.