ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ 34 PERSONEL

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) rektörlüğü tarafından yürütülen FETÖ soruşturmasında 30'u akademik 4 tanesi idari personel olmak üzere toplamda 34 personel açığa alındı.

Edinilen bilgiye göre, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlatılan operasyonlar ve çalışmalar çerçevesinde AİBÜ rektörlüğü tarafından 34 personel görevinden alındı. Görenden alınan personelin 30'unun akademik 4'ünün de idari personel olduğu ifade edildi.

NİĞDE ÜNİVERSİTESİ 189 PERSONEL

Niğde Üniversitesi'nde 8 dekan, Yüksek Öğrenim Kurulu'nun istediği üzerine görevinden istifa etti.

8 dekanın istifalarını Niğde Üniversitesi Rektörlüğü'ne sunduğu bildirildi. Ayrıca rektörlüğün 15 dekan yardımcısı, 109 bölüm başkanı, 21 müdür, 36 müdür yardımcısı olmak üzere 189 personeli de görevden uzaklaştırdığı kaydedildi.

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ 95 ÖĞRETİM ÜYESİ

YÖK tarafından 5 Ağustos'a kadar Türkiye'deki tüm üniversitelerden PDY bağlantısı olanların bildirilmesi istenirken, İstanbul Üniversitesi'nde de flaş bir gelişme yaşandı.

İstanbul Üniversitesi'nde FETÖ-PYD kapsamında çeşitli fakültelerde bulunan 95 öğretim üyesi görevden uzaklaştırıldı.

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ'NDE 11 AKADEMİSYEN

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Sakarya Üniversitesi'nde 11 akademisyen açığa alındı.

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Sakarya Üniversitesi'nde (SAÜ) paralel devlet yapılanması ve terör örgütü üyesi oldukları şüphesiyle haklarında soruşturma başlatılan 11 akademisyen açığa alındı.

HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ 12 PERSONEL

Hakkari Üniversitesi'nde 12 personelin açığa alındığı belirtildi.
Hakkari Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, 'Ülkemizde 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan hain kalkışma sebebi ile üniversitemizde ilk belirlemelere göre FETÖ/PDY terör örgütü üyesi olduklarından şüphelenilen 12 personel açığa alınmış ve haklarında soruşturma başlatılmıştır. Bu kapsamında üniversitemizde incelemeler ve soruşturmalar devam etmektedir. İlerleyen süreçte edinilen bilgi ve belgelere dayalı olarak soruşturma kapsamı değerlendirilecek ve devletimizin ilgili kurumları ile işbirliği içerisinde işlem yapılmasına devam edilecektir' denildi.