FETÖ tarafından gerçekleştirilen askeri darbe girişimi sırasında Kazan'daki 4'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan kalkarak TBMM ve devlet kurumları ile sivil halkı vuran F-16 ve helikopterleri engellemeye çalışırken komutanlık önünde bekleyen darbeci askerlerce açılan ateş sonucu 7 kişi şehit olmuş, 59 kişi de yaralanmıştı.

Hain saldırıda şehit olan Kazanlı demokrasi şehitlerinden geriye yürek burkan hikayeler kaldı. 20 yaşındaki şehit Ömer Takdemir'in Kasım ayında askere gideceği öğrenildi. Şehidin acılı babası Nihat Takdemir, 'Oğlum Kasım'da askere gidecekti. Oğlum sürekli şehit olmak istiyordu ve istediği gibi bu vatan için şehit oldu. Oğlumu katleden vatan düşmanlarının, millet düşmanlarının asılmasını istiyoruz. Darbecilerin ibreti alem için asılmasını istiyoruz. Vatan haini Fethullah Gülen asılsın, idam edilsin' diye konuştu.

Anne Ayfer Takdemir ise oğlunun yakında dayı olacağını fakat ablasının çocuğunu göremeden şehit düştüğünü belirterek, 'Ömer, 'Anne ben vatanı kurtaracağım' derdi. Ey darbeciler, yavrumu nasıl vurdunuz?' dedi.

'4 çocuğum da devletimizin emrinde'

Oğlu Lokman Biçinci'nin ölüm haberiyle yıkılan acılı baba Recep Biçinci ise, 'Oğlum şehit oldu ama biz de her zaman için devletimiz için ölmeye hazırız. Devletimiz nerede biz oradayız. 4 çocuğum daha var, 4 çocuğum da devletimizin emrinde' şeklinde konuştu.

44 yaşındaki şehit Hasan Yılmaz ise, iki çocuk babasıydı ve komutanlık önüne 16 yaşındaki kızı Birgül ile birlikte gitmişti. Yaşadığı travmanın etkisinden hala kurtulamayan Birgül Yılmaz, 'Ben babamı yalnız göndermek istemedim. Bir anda ışıkları kapattılar ve her yer kapkaranlıktı. Biz oraya vatanımızı kurtarmak için gittik. Babam beni arkasına alarak bana siper olmaya çalıştı ve babamı şehit ettiler. Babam yüzüstü düşmüş ve her yeri kandı. Vatan sağolsun, başka bir şey demiyorum' diye konuştu.

'Kardeşimi orada hunharca şehit ettiler'

Yılmaz'ın babası Osman Yılmaz ise, 'Elimizden geldiği kadar vatanımızı savunacağız. Kim memlekete karşı hainlik düşünüyorsa Allah belasını versin' dedi.

Yılmaz'ın ağabeyi Hüseyin Yılmaz da, 'Kardeşim çocuğuyla birlikte sadece ülkesi için oraya gidiyor, başka bir amacı yok. Kardeşimi orada hunharca şehit ettiler' sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Yılmaz'ın küçük kardeşi Mustafa Yılmaz, 'Halk sokağa döküldü ve bu şerefsizlere, namussuzlara fırsat vermedi. Fethullah Gülen hoca olarak bilinen fakat gerçekte halkı kandıran bir şerefsizdir' ifadelerini kullandı.

6 kardeş öksüz kaldı

Şehit olan Ahi Mahallesi Muhtarı Ali Anar ise, 6 çocuğunu okutmak için mücadele ediyordu. Babalarının hainler tarafından şehit edilmesiyle 6 kardeş öksüz kaldı. Şehit Anar'ın acılı annesi Yurdagül, babası Hüseyin ve eşi Nurgül Anar, katillerden bir an önce hesap sorularak cezalandırılmalarını istediklerini söyledi.

'Onu ben büyüttüm'

20 yaşındaki şehit Samet Cantürk'ün ise küçük yaşta öksüz kaldığı ve babaannesi tarafından büyütüldüğü öğrenildi. Torununun ölüm haberiyle yıkılan babaanne Levga Cantürk, torununun anne ve babasını yıllar önce kaybettiğini ve torununu kendisinin büyüttüğünü söylerken gözyaşlarına hakim olamadı.