24 yaşındaki O.Y., bir akaryakıt istasyonuna gidip sahte 50 lira ile benzin almak istedi. Ancak pompacı, paranın sahte olduğunu belirterek O.Y.'ye geri verdi. Daha sonra bir büfeye giden O.Y., aynı sahte 50 liralık banknot ile sigara satın aldı. Polise ihbarda bulunan Büfeci S.Ç.(39), plakasını verdiği araçtaki şahsın kendisine sahte para verdiğini ileri sürdü.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, O.Y.'yi gözaltına aldı. O.Y.'nin üzerinde üstünde "geçersizdir" yazan 2 adet 200 liralık banknot ele geçti. O.Y., söz konusu parayı D.T.'den (39) aldığını iddia etti.

Bu sırada Irak uyruklu Ömer G.Ü.(19) KOM Şube Müdürlüğü'ne giderek bir kişinin kendisine 4 adet 200 liralık banknot vererek 800 lira karşılığı cep telefonu satın aldığını ve paraların üzerilerinde geçersiz yazıp sahte olduğunu ileri sürdü. Polis Iraklı genç ile O.Y.'nin üzerinde ele geçen paraların aynı olması üzerine O.Y.'nin para aldığını iddia ettiği D.T.'yi gözaltına aldı. Iraklı genç D.T.'yi teşhis etti ve parayı kendisine bu kişinin verdiğini ileri sürdü. D.T. ise hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.