OMÜ Genel Sekreteri Selahattin Özyurt, FETÖ'nün 15 Temmuz akşamı gerçekleştirmek istediği darbe girişiminin ardından YÖK'ün Türkiye genelinde bin 577 dekanın istifasını istemesinin ardından OMÜ'deki 18 fakültenin dekanlarının istifasını sunduğunu ve fakültelerin idaresini Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan'ın kendi uhdesine aldığını söyledi.

MÜDÜRLER DE İSTİFALARINI VERDİ
OMÜ Rektörlüğüne bağlı bütün birimlerin sorumluları ile toplantı düzenlendiğini belirten Özyurt, ''Üniversitemizdeki bütün idari birimlerin müdürleri ile Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan'ın başkanlığında toplantı gerçekleştirdik. Toplantıda üniversitemize bağlı bütün meslek yüksekokulu, yüksekokul, enstitü ve diğer idari birimlerin müdürlerinin istifa dilekçeleri alındı. Bu birimlerin bazılarına önümüzdeki günlerde yeni idarecilerin ataması yapılacak.'' dedi.

İLİŞİKLERİ KESİLECEK
Özyurt, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından örgütle irtibatlı olduğu düşünülen çok sayıda akademik ve idari personelin de yürütülen soruşturma kapsamında üniversite ile ilişiğinin kesilmesi yönünde çalışma yapıldığını kaydetti.