Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla Türkiye'nin 81 ilinde olduğu gibi Tokat'ta da meydanları boş bırakmayan vatandaşlar demokrasi nöbeti tutuyor.

Cumhuriyet Meydanı'nda akşam saatlerinden itibaren ellerinde Türk bayrakları ile düzenlenen programa katılan vatandaşlar Kur'an tilaveti dinleyerek şehitler için dua ediyor. Dev ekranlardan gelişmeleri takip eden vatandaşlara çeşitli ikramlar yapılıyor. Meydanları gecenin geç saatlerinden sabah saatlerine kadar terk etmeyen vatandaşların demokrasi nöbeti ise ilginç görüntülere sahne oluyor. Türk bayrağına sarılarak çimler üzerinde uyuyanlardan otobüs duraklarında sabahlayan gençlere battaniyeye sardığı çocukları ile geceyi meydanda geçirenler darbecilere karşı mesaj veriyor.
Sanayide gündelik işlerde çalışan Hasan Bayram, taburelerin üzerinde yatan çocukları Hasan (8), Kıymet (10) ile akşam meydana geldiğini ifade ederek, 'Şükürler olsun vatanımıza milletimize canımız kurban. İşim olmadığı sürece her gün buradayım. Önce Allah, sonra vatan, çocuklarım, huzur ve mutluluk dünyada' diye konuştu.

Gençlerden Muhammet Mustafa Neşe ise gencinden yaşlısına her yaştan, farklı siyasi görüşlerden insanların meydanlarda olduğunu ifade ederek, 'Biz tek bir Allah'ın, Peygamber'in ümmetiyiz. Reisimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasındayız. Ondan ikinci bir emir gelene kadar bütün fitne ortakları duysun biz buradayız ayrılmayacağız' dedi.