Darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konakladığı otel düzenlenen saldırının yakın şahitlerinden birisi eski Samsunsporlu futbolcu ve teknik direktör Ertuğrul Sağlam'dı. Sağlam, "3 kez baskın yedik. Sonuncusunda abdestimi aldım ve ölümün gelmesini bekledim" dedi.

ERDOĞAN'LA AYNI OTELDE

Türkiye, 15 Temmuz Cuma gecesi kanlı bir darbe teşebbüsü yaşarken, en kritik yerlerden biri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te tatil yapmakta olduğu Yazıcı Grand Mares Oteli'ydi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'nın kaldığı otel odasının birkaç metre yan odasında ailesi ile kalan eski Samsunspor futbolcu ve teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, o korku dolu anları anlattı. Hürriyet Gazetesi'ne konuşan Sağlam, "Tesadüfen o oteldeydik. Birlikte de çalışma fırsatımın olduğu eski Bursasspor Başkanı rahmetli İbrahim Yazıcı'nın otelidir. Her yaz tatilimin bir bölümünü orada geçiririm. Bu yıl ise tesadüfen sayın Cumhurbaşkanımızla aynı zamanda konakladık" diye konuştu.

3 BASKIN YEDİK

Sağlam, "Kaldığımız odanın sağında Sayın Cumhurbaşkanımız kalıyordu. Diğer bitişiğimde koruma müdürü bulunuyordu. 20 metre arkamızda da koruma polislerinin odaları vardı. Akşam yürüyüş yaparken yolda insanlar 'Hocam, Boğaz Köprüsü asker tarafından kapatılmış' dedi. Bunun üzerine otele geri döndüm. Otelin önünde bir hareketlilik oldu ve ayrılanlar vardı. 1 saat sonrasında ise otelin ön kısmında çatışmalar oldu. Helikopterle askerleri indirdiler. Oteli taramaya başladı. Bu saldırı tahmin ediyorum gece 01.00 civarı oldu. Biz üç defa baskını hissettik. Esas büyük olan gece 03.00'te gerçekleşti. Ve sabaha karşı 05.00 gibi son baskın gerçekleşti. Silah sesleri, çığlıklar, bağrışlar vardı" dedi.

CEMAATE BAKIŞ AÇIM...

Sağlam, "Toplamda yaklaşık 4 saatlik bir çatışma sürdü. Çok sıkıntılı bir süreç yaşadık. Tam bitti derken 05.00 gibi yeniden geldiler. Helikopter odaların önüne kadar gelip taramaya başladı. İkinci gelişlerinden sonra ölümün kokusunu iyice hissetmeye başladık. Banyoya giderek abdestimi aldım ve ölümün gelmesini bekledim. Hayatım boyunca yalan söylemedim, şimdi de söylemeyeceğim. Biz sporcuyuz, spor adamıyız. Gülen Cemaati'ne bakış açımız ibadet ve eğitime destek olmaktı. Vatan sevgisiyle dünyanın her yerindeki okullarda Türk bayrağının dalgalanması bizleri mutlu ediyordu. Şimdiki tablo hiç kabul edilemeyecek bir şey. Bu teşebbüste bulunan her kimse bu vatana ihanet etmiştir. Bu girişimi lanetliyorum" diye konuştu.