15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından askeri helikopterle Yunanistan'a kaçan 8 darbeci asker, bir kez daha hakim karşısına çıkarıldı.

15 Temmuz'da askeri darbe girişimin ardından 8 Türk subayı, askeri helikopterle kaçtıkları Yunanistan'dan siyasi sığınma talebinde bulunmuştu. Darbeci subaylar Pazartesi günü çıkarıldıkları Alexandroupolis (Dedeağaç)kentinde mahkeme, zanlıların ek süre talebini kabul ederek duruşmaya bugüne ertelemişti. Yunanistan'a kaçan subaylar bugün bir kez daha hakim karşısına çıkarılıyor. Zanlılar zırhlı askeri araçla mahkeme salonuna getirildi. Tanınmamak için yüzlerini kapatan zanlılar elleri kelepçeli bir şekilde duruşma salonuna alındı. Üzerinde çelik yelek bulunan zanlıların adliyeye götürüldüğü sırada, Türk bayrağı açan vatandaşı polis engellemeye çalıştı. Bir başka vatandaş da 'Vatan haini bunlar. Kan döktünüz ülkemde. Yüzlerce insan öldü' diyerek bağırdı.

Duruşmada zanlıların, Yunanistan'a yasadışı yollarla giriş yapması ele alınacak. Duruşmadan, bir karar çıkması bekleniyor.