Darbe girişiminin gerçekleştiği 15 Temmuz akşamından itibaren her gece Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlarla birlikte sabahlayarak demokrasi nöbeti tutan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, gündüz de belediye çalışmalarını yürütüyor.

Yavuzselim Mahallesi'nde uygulanan 'Güzel Evim, Mutlu Geleceğim' projesi çalışmalarını yakından inceleyen Başkan Osman Genç, 'Başkomutanımızın emriyle sabaha kadar meydanda nöbetteyiz. Ancak gündüzleri de şehrimizin ve Türkiye'mizin gelişimini sürdürmesi için belediyemizin çalışmalarını yürütüyoruz' ifadelerini kullandı.

Yavuz Selim yenileniyor

Daha önce Toptepe ve Hacıismail Mahallelerinde uygulanan ve şimdi de Yavuz Selim Mahallesi'nde hayata geçirilen Güzel Evim, Mutlu Geleceğim projesini inceleyen Başkan Osman Genç, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Proje kapsamında boya, kum ve çakılın Canik Belediyesi tarafından sağlandığını, işçiliğini ise vatandaşların yaptığı proje kapsamında 46 sokakta 325 binanın estetik görünüme kavuşacağını belirten Genç, proje sonunda hem yorgun binaların dinamik hale geleceğini hem de renklenen bina ve sokaklarla mahallenin estetik görünüme kavuşacağını söyledi.

Ülkenin yarınları olan çocuklara ve insanlara çok daha güzel yaşam alanları oluşturmak istediklerini ifade eden Başkan Osman Genç, 'Kentsel dönüşümde bölgemizde ve ülkemizde çok ileri sıralarda yer aldığımızı söyleyebilirim. Proje tamamlandığında Yavuzselim Mahallemiz bambaşka bir estetik görünüme kavuşacak. Karadeniz Bölgesi'nin en büyük kentsel dönüşüm projesini hayata geçiren belediyemiz, 'Güzel Evim, Mutlu Geleceğim' projesiyle mahallelerimizde yaşam alanlarına estetiklik kazandırıyor' diye konuştu.

Canik Belediyesi tarafından mahallelerde yürütülen Güzel Evim, Mutlu Geleceğim projesinden vatandaşlar da memnun.

'OHAL yerinde bir karar'

Öte yandan Milli Güvenlik Kurulu tarafından 3 aylık OHAL kararı alınmasını da değerlendiren Canik Belediye Başkanı Osman Genç, 'OHAL'den korkması gereken sivil vatandaşlarımız değildir. Asıl korkması gerekenler FETO terör örgütü mensuplarıdır. Avrupa ülkeleri bu darbe girişimine oranla çok daha ufak saldırılarda OHAL kararı alabiliyor. Fransa'da OHAL kararı 6 ay daha uzatıldı. Devletimizin yetkililerinin bu hain darbe girişimi sonrası ülkemizin ve insanlarımızın güvenliği açısından OHAL kararı alması son derece yerinde bir karardır' şeklinde konuştu.