Diyarbakır'ın Ergani ilçesi Dicle Caddesi'nde PKK'lı teröristlerin hücre evini tespit eden İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ve Ergani Emniyet Müdürlüğü ekipleri, operasyon için hazırlık yaptı. Çevre güvenliği alan polis ekipleri, daha sonra operasyon için düğmeye bastı. Operasyon sırasında içeriden açılan ateş sonucu 3 polis memuru yaralandı. Bölgeye sevk edilen sağlık ekipleri yaralı polisleri ilçe devlet hastanesine kaldırdı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen 3 polis memuru kurtarılamayarak şehit düştü. Çatışma şiddetlenirken, operasyonda 2 polis memuru da yaralandı.

1 terörist etkisiz hale getirildi
Operasyonda, teröristlerden biri etkisiz hale getirildi. Polis Özel Harekat'ın (PÖH) yürüttüğü operasyona destek amaçlı olarak Jandarma Özel Harekat (JÖH) timleri geldi. Şiddetli çatışmanın sürdüğü caddede ise evlerinde mahsur kalan vatandaşlar da çevre güvenliği alan polisler tarafından operasyonla kurtarıldı.
Yaralı polis hastanede silahını alarak tekrar operasyona gitti
Operasyon sırasında arkadaşlarının şehit haberini alan bir polis memuru da ayakta tedavi olduktan sonra operasyon bölgesine geri döndü. Arkadaşlarının bütün uğraşlarına rağmen yaralı polis memuru ikna edilemedi. Yaralı olarak operasyon bölgesine dönen polis memuru teröristlere yönelik süren operasyonlara tekrardan katıldı.
İlçede operasyon sürerken çatışma sesleri yerine yer yer patlama sesleri yükseliyor.