Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda demokrasi ve milli irade nöbeti, binlerce kişinin katılımıyla devam ediyor.

Her akşam Samsunlularla birlikte nöbete devam eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Halkımız böyle kararlı, böyle güçlü olduğu sürece hiçbir kalkışma, hiçbir darbe sonuç alamaz" dedi

Darbe girişiminin yaşandığı ilk günün akşamından itibaren Samsunlular, ellerinde Türk Bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'nda demokrasi nöbeti tutmaya ve milli irade coşkusunu yaşamaya devam ediyor.

YENİ BİR MİLLİ MÜCADELE


AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe, "Cumhuriyet Meydanı, tarihi boyunca önemli olaylara şahitlik etti, ama belki de en önemlilerinden birisi buydu. Milli mücadelenin ilk adımının atıldığı bu şehirde millet tekrar bir milli mücadele veriyor. Darbeye karşı, darbecilere karşı inadına demokrasi diyor. İlk günden itibaren milletimiz nöbette, Cumhurbaşkanından gelecek haberi bekliyor. O habere kadar da millet meydanları boşaltmayacaktır. Milletimize teşekkür ediyorum. Bu darbe karşısında sokaklara dökülen ve şehit olan herkese Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum" diye konuştu.

HALKIMIZ BENİMSEDİ
AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, "Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla geldik, ama neredeyse halkımız, Cumhurbaşkanımız çekil dese de çekilmeyecek durumda. Çünkü insanlar bunu çok fazla benimsedi. Vatandaşımızda vatanını büyük bir sahiplenme var. Türk halkı her zaman için devletine, milletine, bayrağına sahip çıkmış bir millettir. Bizim askerimiz, insanına kurşun sıkmaz, bunu yapan Türk askerinin içerisine sızmış olan teröristlerdir. İnşallah onları da tamamen ayıklayacağız. Halk olarak biz de kendi üzerimize düşeni yapacağız. Birlik ve beraberlik içerisinde çalışkan olmamız, her türlü zorluğa karşı dirayetli olmamız lazım. Bu darbeyi Türk halkı önlemiştir, ben halkımıza teşekkür ediyorum" dedi.

BAŞKAN TOK HABER RADYO'DA


Demokrasi nöbetinin 6'ncı gününde Haber Radyo da Cumhuriyet Meydanı'nda canlı yayındaydı. Haberaks TV Genel Yayın Koordinatörü Fatih Korkmaz'ın sorularını yanıtlayan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla binlerce insan meydana toplandık. Ben gerçekten o akşam çok etkilendim. Sabaha kadar buradaydık. O gece şunu düşündüm, bu vatandaş böyle kararlı, böyle güçlü olduğu sürece hiçbir kalkışma, hiçbir darbe sonuç alamaz. Böyle bir durumda güçlü bir irade ortaya koymak çok önemliydi. İyi ki Cumhurbaşkanımız var. Var ki o iradeyi hemen ortaya koydu ve vatandaşımızı meydanlara çağırdı. Bu çok önemli bir olay. Halkımızın bayrağına, vatanına, devletine sahip çıkma adına eşine benzerine rastlanmayan çok önemli bir şey. Samsun önemli bir şehir. İlkadım, önemli bir yer. Mustafa Kemal Atatürk'ün ilk adımı attığı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk mitingini yaptığı bir kent. Biz de İlkadım Belediyesi olarak ilk günden itibaren gerekli her şeyi şeyi yaptık ve burada nöbetimize devam ediyoruz" diye konuştu.

OHAL YERİNDE BİR KARAR


15 Temmuz'da milletin iradesine yapılan kalkışmanın sonunda ihanet çetesinin en ağır şekilde cezalandırılacaklarından hiç şüphesinin olmadığını kaydeden Başkan Tok, "Devletimiz, kendisine yönelik tehditlere karşı önlem almak zorundadır. Bu kapsamda alınan olağanüstü hal yerinde alınmış bir karardır. Kamu düzeninin korunması ve hizmetlerin etkin bir şekilde işlemesi için bu kararın alınması gerekiyordu. Burada önemli olan demokrasi ve özgürlüklerin teminat altına alınmasıdır. Temel hak ve özgürlükler kısıtlanmayacaktır. Aksine millet menfaatine yönelik ivedi tedbirler alınacaktır. Milletin iradesini hiçe sayarak millete kurşun sıkan meclisi bombalayan FETÖ terör örgütüne mensup ihanet çetesi, OHAL sonrası alınacak tedbirler ile en ağır şekilde cezalandırılacaktır. Biz bu karardan mutluyuz" şeklinde konuştu.

GÜNDÜZ AİLEMİZ, GECE GELECEĞİMİZ İÇİN...
Demokrasi nöbetine Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar da destek verdi. Haber Radyo'nun canlı yayınına katılan Başkan Togar, önemli günlerden geçtiklerini belirterek, "Gündüz ailemiz, çocuklarımız, rızkımız için çalışıyoruz, akşam ise ülkemiz için, geleceğimiz için çalışıyoruz. Ama halkımızın gösterdiği fedakarlığın yüzde birini biz gösteremeyiz. Böyle bir ülkenin vatandaşı olduğum için gurur duyuyorum. İlk akşam bir endişe yaşadık. Bu endişenin ortadan kalkması için Cumhurbaşkanımızdan televizyona çıkıp bir ses bekledik. O dakika hepimiz rahatladık ve meydanlara döküldük. Burada insanlarımızın sayısı her akşam artıyor. Burada her tür insanımızla birlikte vatanımız için nöbet tutuyoruz. İkinci bir açıklamaya kadar da tutmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

TEKİN VE KILAĞUZ'DAN DA DESTEK
Cumhuriyet Meydanı'nda gecenin geç saatlerine kadar devam eden demokrasi nöbetine Samsun Valisi İbrahim Şahin, AK Parti Samsun Milletvekilleri Ahmet Demircan, Fuat Köktaş, Orhan Kırcalı, CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Asarcık Belediye Başkanı Şerif Kılağuz ve binlerce Samsunlu katıldı.

Barış BUDANOĞLU