Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CNN TÜRK'te darb girişimi ve OHAL'le ilgili açıklamalarda bulundu.

Bozdağ, OHAL'de gözaltı süresinin ilk etapta 7-8 gün olacağını belirterek, darbe girişimi davası duruşmalarının Ankara'nın Sincan ilçesinde görüleceğini kaydetti. Bozdağ, "Delillerin değerlendirmesini cumhuriyet başsavcılarımıza yapacak. Yargılama sırasında mahkeme heyeti bütün delilleri ve savunmaları değerlendirdikten sonra karar verecektir. Ben yargımızın bun ayırt edeceğine inanıyorum. Türk yargısının önümüzdeki süreçte masumların ceza almaması için elinden geleceğini yapacağına inanıyorum" dedi.

Bozdağ, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) çıkararak bütün konuları onun içinde tanzim etmeyi planladıklarını kaydetti.

ABD'nin Gülen ile ilgili acil tutuklama talebi için delil istediğini belirten Bozdağ, "ABD'ye Fethullah Gülen'le ilgili iade dosyalarını hem elektronik ortamda hem de asıllarını gönderdik. ABD'li yetkililer elektronik ortamda kendilerine ulaştığını diğerlerinin de yolda olduğunu bize ilettiler.

Adalet Bakanlığı bugün gönderecek. Gülen'in iade süreci için bizzat ABD'ye gidebilirim. ABD Gülen'in iadesi konusunda bugün farklı bir noktada, olumlu açıklamalar var. ABD de bu girişimin Fethullah Gülen'in talimatıyla yapıldığını biliyor" dedi.

Hükümetin İmralı'da gerekli tedbirleri aldığını kaydeden Bozdağ, "Öcalan'ın güvenlik ve sağlık sorunu yok" dedi.

Bozdağ, askeri okulların durumu konusunda ise "Bu detaylara izninle girmemeyim. Tüm detaylar ilgili bakanlıklar tarafından değerlendiriliyor. Değerlendirmeler devam ederken benim bir yorum yapmam doğru olmaz" dedi.

Bozdağ, idam konusunda da "Milletten böyle bir talep varsa bu değerlendirilir. Bir değerlendirme yapılacaktır. AB'nin bize söyleyeceği fazla bir söz yok, 53-54 senedir Türkiye'yi kapıda bekletiyor. İdamı kaldırdık bizi aldılar mı almadılar. Her sözümüzü yerine getirdik ama her defasında bizim AB'ye girişimizi engelleyici gerekçe bulmakta hiç zorlanmadılar" dedi.