Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Cumhuriyet tarihinin en büyük davalarından biri olacağı belirtilen 'darbe girişimi davasının Ankara'nın Sincan ilçesinde görüleceğini' söyledi.

OHAL'in ardından çıkarılacak Kanun Hükmünde Kararnamelere de değinen Bozdağ, gözaltı süresinin 7-8 güne uzatılacağını belirtti.

GÖZALTI SÜRELERİ UZUYOR

Bekir Bozdağ, bireysel suçlarda 24 saat, toplu suçlarda 4 gün olan gözaltı sürelerinin uzatılabileceğini söyledi. Bozdağ, "Bireysel suçlarda 24 saat, toplu suçlarda 4 güne kadar uzatılabiliyor. Bunun tek istisnası OHAL'dir. Bunun dışına çıkılabilir. Terör suçları ve toplu suçlarla ilgili bir uzatma OHAL içinde getirilmektedir. Arkadaşlar çalışıyor. Mevcuttan uzun olacağı kesin. İlk etapta 7-8 gün olup gerekli olduğunda uzatılması şeklinde düşüncemiz var" dedi.

YARGILAMALAR ANKARA'DA

Adalet Bakanı Bozdağ, darbecilerin Ankara'nın Sincan ilçesinde yargılanacağını söyledi. Bozdağ, "Çok ciddi sayıda gözaltı, tutuklama var. Bu davaların görülmesi ve duruşma salonlarını bizim düşünmemiz gerekiyor. Ankara'daki duruşma salonlarında bunların görülmesi imkanı yok. Bizim büyük bir alana ihtiyacımız var. Bakanlık olarak tedbir aldık. Yargılamaların yeri Sincan tarafında. Yargılamaların sağlıklı yapılabilecek bir mekanı oluşturmaya ihtiyacımız var. Özel bir mahkemeye gerek yok. Darbe teşebbüsünde bulunanların hangi ağır ceza yargılayacak belli. Bu yargılamalar uzun süreceği için bu mahkemelere başka iş verilmeyebilir. Bunun üzerinde HSYK çalışacaktır. Hızla karara bağlanması için gerekli tedbirler alınacaktır" dedi.

"YARGI MASUMLARIN CEZA ALMAMASI İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPACAK"

Bozdağ, "Kurunun yanında yaşın da yanma endişesi her yerde var. Bu endişe bende de var. Bunu engelleyecek olan yargıdır. Delillerin değerlendirmesini cumhuriyet başsavcılarımıza yapacak. Yargılama sırasında mahkeme heyeti bütün delilleri ve savunmaları değerlendirdikten sonra karar verecektir. Ben yargımızın bun ayırt edeceğine inanıyorum. Türk yargısının önümüzdeki süreçte masumların ceza almaması için elinden geleceğini yapacağına inanıyorum" diye konuştu.