Başkan Yılmaz, Samsun'un turizm iddiası yüksek şehirlerden olduğuna vurgu yaparak, bu yatırımların şehrin tanıtımına, ekonomisine ve konforuna büyük faydalar sağlayacağını dile getirdi.

Doğru yatırımlarla Samsun'u örnek ve konforu yüksek şehirlerden biri haline getirmeye devam edeceklerini ifade eden Başkan Yılmaz, 19 Mayıs, Terme ve Vezirköprü ilçelerinde üç büyük turizm projesine başlayacaklarını açıkladı.

'MÜZESİ OLMAYAN BİR ŞEHİR..."

Müze konusunda kentin çok eksiği bulunduğunu ve bunları 2016 yılında süratle gidereceklerini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, 'Müzesi olmayan bir şehir, eğitim, kültür ve alt yapısı zayıf şehir demektir. Buradan hareketle Sayın Valimiz, Devlet Demir Yolları atölyesini Ulaştırma Bakanlığı'ndan aldı. Şimdi oraya birlikte Samsun Sanayi Müzesi yapacağız. Bunun yanında Eski Yaşar Doğu Kapalı Spor Salonu'nu Panorama 1919 Müzesi yapıyoruz' dedi.

'BİRÇOK ESER TEŞHİR EDİLEMİYOR'

Samsun'un modern bir arkeoloji müzesine ihtiyacı olduğunun altını çizen Başkan Yılmaz, 'Telekom binasını da alırsak TMO ile şehir stadı arasındaki yere çok güzel bir arkeoloji müzesi yapacağız. İnsanlarımızın çoğu arkeoloji müzesine uğramıyor. Sebebi ise arkeoloji müzesinde teşhir edilmesi gereken eserlerin birçoğu teşhir edilemiyor. Son derece kötü bir mekanımız var. Doğru dürüst müzemiz olmadığı için sahip olduğumuz bütün tarihi eserler, bodrum katlarda, rutubetli tozlu yerlerde duruyor. Bu eksiliğimizi de önümüzdeki 2 yıl içinde süratle tamamlayacağız. Yaz ayında bu yatırımların somutlaşmış hallerini göreceksiniz' ifadelerini kullandı.