Darbe girişimi sonrası karargahta darbeci subayların odasında arama yapıldı. Kilitli dolaplar kırıldığında yüklü miktarda dolarla karşılaşıldı. Daha çok darbeden bir gün önce bankalardaki paralarını çeken subayların o paraları darbe sonrası dövizdeki artışı öngörerek dövize çevirdikleri ortaya çıktı.

NTVPara.com'dan Gökhan Gerçek'in haberine göre, aramalarda çok sayıda fişleme listesi de bulundu. Listelerde TSK'daki tüm subayların güvenilir ya da güvenilir olmayan şeklinde fişlendiği, darbe sonrası iş birliği yapılacak askerlerin bu yolla listelendiği belirlendi.

Darbeci askerlerin B Planı için de hazırlık yaptığı tespit edildi. 300'e yakın şüpheli askerin darbenin başarısız olması durumunda eşlerinin deşifre olmaması için bir ay önceden itibaren çeşitli tarihlerde boşandığı da savcılığın tespitleri arasında.

Savcılık darbe günü karargahta yaşananlarla ilgili görüntülere ulaşmaya çalışıyor. Ancak Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanlarının karargahtan çıkarılmasının ardından tüm kamera sistemi ve harddisklerin tanklarla ezilerek imha edildiği öğrenildi. Hasar gören sistemler üzerindeki çalışmalar sürüyor.