İlkadım Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla 600 çocuğun sünnetini üstlendi. Kıyafetleri dahil tüm masrafları karşılanan çocuklara eksiksiz bir sünnet şöleni de yapıldı.

Yıldıray Çınar Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen özel günde 600 çocuk erkekliğe ilk adım atmanın heyecanını ve onuru yaşadı. İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ile birlikte tek tek hatıra fotoğrafı çektiren minikler ve aileleri Başkan Tok'a teşekkür etti. Çocuklar için düzenlenen şölende miniklere dondurma ve çeşitli ikramlar sunuldu. Çocuklar, Yıldıray Çınar Kültür Merkezi'ndeki sünnet şöleninde aileleriyle birlikte gönüllerince eğlenerek unutulmayacak bir gün geçirdi. Çocuklar hafta sonundan itibaren Özel Anadolu Hastanesi'nde steril bir ortamda gerçekleştirecek sünnetin ardından evlerine gidecek.

'Onların mutluluğu için çalışıyoruz'

Erkekliğe ilk adımını atan 600 çocuğu tek tek kutlayan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, 'Bu özel günün organize edilmesinde katkısı olan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Sünnet olacak minik kardeşlerimizin de ömür boyu en az bugünkü kadar mutlu olmalarını diliyorum. Miniklerimiz hepimizin geleceği, onların en iyi şekilde yetişmesi için başta anne ve babalarımız olmak üzere elimizden geleni yapacağız. Her yıl geleneksel hale getirdiğimiz sünnet şölenimizde yavrularımızın mutluluklarını sevinçlerini paylaşıyoruz. Ülkemizin içinde bulunduğu bu durumdan çocuklarımızın etkilenmemeleri için elimizden geleni yapıyoruz. Onların morallerini mutluluklarını hep en üst seviyede tutmak için çalışıyoruz. Bugün de minik yavrularımıza ve ailelerine Türk bayrağımızı dağıtarak gündemin anlam ve önemine dikkat çektik. Rabbim huzurumuzu kaçırmaya çalışanlara fırsat vermesin. Çocuklarımızdan büyüklerimize sağlık sıhhat versin. Çocuklarımızın ilerde damat olduklarını da hep birlikte görmeyi umuyorum' dedi.
Türk bayrakları dalgalandı

Sünnet şöleninin vazgeçilmezi toplu fotoğraf çekimi için şölene katılan miniklere ve ailelerine Türk bayrağı dağıtıldı. Türk bayraklarını dalgalandıran çocuklar ve İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.