Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla meydanları dolduran halk, demokrasi nöbetine devam ediyor. Nöbete vatandaşların yoğun olarak katıldığı yerlerden biri de Başakşehir oldu. Fatih Terim Stadyumu yanında bulunan alanda toplanan kalabalık sloganlar atarak darbeye karşı demokrasiyi savundu. Nöbete sanat ve siyaset camiasından katılan isimler de oldu. Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ın ev sahipliğinde düzenlenen gece de sahneye çıkan sanatçı Murat Kekilli 15 Temmuz akşamı yaşanan darbe girişimi hakkındaki düşüncelerini dile getirdi.

'Direnişe devam edeceğiz'

15 Temmuz'dan bu yana meydanlarda olduğunu ifade eden Kekilli konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: 'Ne alkışlar ne coşku hiçbir şey giden canları geri getirmiyor. Ama bir bedel ödenmesi gerekiyordu. Şehitlerimize selam olsun. Bizim uğruna ölebilecek birçok değerlerimizin olduğunu bugün çok daha iyi kavradık. Hala sokaklardayız. Çekilmek gibi bir niyetimiz yok. Devletin en zirvesi 'artık çekilebilirsiniz' diyene kadar da çekilmeyi düşünmüyoruz. Biz de gidecektik ama İstanbul'da kaldık bu vesile ile. Birçok sanatçı arkadaşımız katılmak isterdi. Giden gitsin biz buradayız, değişen bir şey yok. Direnişe devam edeceğiz. Bu ülkeyi silahlardan temizleyip demokrasiyle yönettiğiniz zaman gerçekten göreceksiniz ki kimse tutamayacak. 2023'e yürekten ben de inanıyorum. Allah izin verirse bu ülkenin belini bundan sonra kimse bükemeyecek inanıyorum.'

Kekilli konuşmasının devamında ise 1999 yılında piyasaya çıkardığı 'Bu akşam ölürüm' isimli parçasını 15 Temmuz akşamı yaşanan darbe girişime uyarlayarak sahnede okudu.

'Bu ülkenin bir sahibi olduğunu herkes anladı"

Gecenin ev sahipliğini yapan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal da konuşmasında, 15 Temmuz'da vatandaşların destan yazdığını belirtti. Darbe girişiminin geri püskürtülmesi ile dünyaya mesajlar verildiğini kaydeden Uysal konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: 'Sizler meydana çıkıp 15 Temmuz'da F-16'lara, tanklara karşı elde hiçbir şey olmadan çıkıp durdunuz ya, o zaman bu ülkenin bir sahibi olduğunu herkes anladı. Dünyaya ilan ettiniz, artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığını ilan ettiniz. İnşallah sizin bu ilanınız Türkiye'yi değiştirecek, Ortadoğu'yu değiştirecek, İslam coğrafyasını değiştirecek daha önemlisi dünyayı değiştirecek.'

Gecenin devamında demokrasi nöbetine katılan sanatçılar sahneden vatandaşlara seslenerek birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.