Vezirköprü Bakkallar Esnaf Odası Başkanı Ümit Çörüş, özellikle şehir merkezinde son yıllarda mahalle aralarına yayılan marketler yüzünden bakkalların ayakta kalabilme mücadelesi verdiğini, sürecin böyle devam etmesi halinde yerleşik esnafın ayakta durmasının çok zor olduğunu ifade etti.

Çörüş, 800 yıldır devam eden ahilik geleneğini sürdüren bir teşkilat olduklarına dikkati çekerek, bu geleneği sürdürebilmek için esnafa sahip çıkılması, alışverişin yerel esnaftan yapılması gerektiğini anlattı.

BİZ DE YANINDA OLALIM
Bu kapsamda "Mahalleniz bakkalıyla güzel bakkalına sahip çık" temalı afişler hazırlattıklarını bildiren Çörüş, afişleri ilçenin en ücra köşelerine kadar ulaştıracaklarını kaydetti. Küçük esnafa sahip çıkılması gerektiğini dile getiren Çörüş, "Kendi esnafımız, mutlu günümüzde de kötü günümüzde de bizimledir. Cenazemizde, düğünümüzde hep bizimle olan esnafımızın biz de yanında olalım. Hepimizin hayatında mahalle bakkalı mutlaka olmuştur. İlk alışveriş yaptığımız, veresiyenin ne demek olduğunu öğrendiğimiz bir mahalle bakkalımız mutlaka vardır. Mahalle bakkalı, mahallemizin muhtarı gibidir. Mahallede birine zarar gelmesin diye korur, gözetir. Evimizin anahtarını teslim ederiz" dedi.

DUYARLILIK İSTEDİ
Yerel küçük esnafın ayakta kalması için vatandaşlara görev düştüğünü belirten Çörüş, "Halkımız cebindeki nakit para ile büyük mağaza ve marketlerde harcama yaparken, küçük esnafımıza geldiği zaman borç defterine yazdırıyor. Küçük esnaf birkaç yıl ayakta tutunabildikten sonra iflas etme eşiğine geliyor. Halkımızın bu konuda biraz daha duyarlı olmasını bekliyoruz" dedi.