15 Temmuz darbe girişiminin ardından Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığı Kurmay Başkanvekili Yarbay Levent Önder, darbe girişimini önleyemediği gerekçesiyle intihar eden Yarbay Önder'in cenazesi memleketi Samsun'a getirildi.

Samsun'un onurlu Yarbay'ı bugün toprağa verilecek

Bugün sabah saatlerde Samsun'un Tekkeköy ilçesine getirilen cenaze, Çırakman Mahallesi'ndeki Çırakman Camii'inde öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından aile mezarlığına defnedildi.

Cenazede şehidin eşi TSK'da memur olarak çalışan 43 yaşındaki Sezin Önder, 'Eşim alnı açık, başı dik, merhametli ve gururlu bir insandı. En son görüştüğümüzde bizleri çok sevdiğini söyledi. Vatanı, devleti ve TSK için her şeyi yapabileceğini söyledi. Onuruyla, şerefiyle yaşadığını söyledi' dedi.

Cenazede şehidin 11 yaşındaki oğlu Yiğit Ata Önder de babasının cenaze namazını kıldı. Babasının tabutu başında annesi Sezin Önder ile birlikte bekleyen küçük Yiğit, gözyaşlarına hakim olamadı.

Şehidin annesi Hatice Önder, oğlunun resmine bakarak ağlarken, şehidin babası Ali Önder de taziyeleri kabul etti.

Cenazeye, CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, CHP İl Başkanı Tufan Akçagöz, MHP İl Başkanı Taner Tekin, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.