Samsun'da gerçekleştirilen İşitme Engelliler Dünya Şampiyonaları'nda Türk sporcular, 62 madalya kazanarak Türkiye'yi gururlandırdı. İki altın kazanan Samsunlu Samet Bulut , madalyalarını Türkiye'ye armağan etti.

62 MADALYA

2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları öncesinde Samsun'da gerçekleştirilen İşitme Engelliler Dünya Şampiyonaları'nda Türk sporcular; 22'si altın olmak üzere 62 madalya kazanarak Türkiye'yi gururlandırdı. Karate 11 dünya şampiyonluğunun yanı sıra toplam 26 madalya ile en başarılı branş olarak dikkat çekerken, Türk sporcular judoda altı, tekvandoda beş altın madalya başarısı elde etti. Samsunlu judoocu Samet Bulut, 100 kiloda iki altın madalya kazanarak ay yıldızlı bayrağı başarıyla dalgalandırdı.

HEDEF OLİMPİYAT

Gelecek yıl Samsun'da düzenlenecek İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda başarısını sürdürmek istediğini dile getiren Samet Bulut, 'Samsun'da kazandığım dünya şampiyonluğu Türkiye'ye armağan olsun. Gelecek sene olimpiyatlarda daha da başarılı olmak istiyorum." dedi. Karatede ferdi kata ve kumite 67 kiloda üç dünya şampiyonluğu kazanan Fatih Çiçek ise, Samsun'da çok güzel ve başarılı bir organizasyon gerçekleştirildiğini söyledi.