Darbeci hainlerle işbirliği yaptığı gerekçesiyle tutuklanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sivil Savunma Sekreteri Mehmet Tunç'un darbecilere belediyeye girmekte yardım ettiği görüntüler ortaya çıktı. Tunç'un oğlunun da darbeci askerlere lojistik merkezinde yemek hazırladığı güvenlik kameraları tarafından görüntülendi.

15 Temmuz akşamı hainlerin düzenlediği darbe girişiminde darbecilere yardım eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sivil Savunma Sekreteri Mehmet Tunç ve oğlu Ömer Tunç'un ihaneti güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, darbeci askerlerin İBB binasına geldiği ve güvenlik amirine Mehmet Tunç'u sorduğu görülüyor. Darbeci albayın, daha sonra binaya gelen Mehmet Tunç ile makam odası katına gittiği ve birlikte çay içtikleri de güvenlik kameralarına yansıdı.

Darbecilere 10 bin kişilik yemek yaptırdı

İBB'nin Eyüp'teki Lojistik merkezine giden darbeci askerlere ise burada Lojistik Merkezi yönetici olduğu öğrenilen İBB Sivil Savunma Sekreteri Mehmet Tunç'un oğlu Ömer Tunç'un yardımcı olduğu ve darbeci askerlere 10 bin kişilik yemek yatırdığı güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde önce darbecilerin Lojistik binasına geldiği hemen ardından ise Ömer Tunç'un gelerek darbecilerle buluştuğu ve aşçılara yemek yaptırdığı görülüyor.

Görüntülerin devamında ise Lojistik binasının önünde toplanan vatandaşların daha sonra binayı bastıkları ve darbeci askerleri, polis ile birlikte etkisiz hale getirdiği görülüyor.