Samsun Devlet Opera ve Balesi, Türk operasının önemli eserlerinden Selman Ada'nın "Aşk-ı Memnu" operasını sanatseverlerin beğenisine sunacak.

Halit Ziya Uşaklıgil'in ünlü romanından hareketle Tarık Günersel tarafından librettosu yazılan, bestesi Selman Ada'ya ait, Bertan Rona tarafından sahneye koyulan Aşk-ı Memnu operasının orkestra şefliğini Lorenzo Castriota ve Mikhail Iskrov dönüşümlü olarak yapıyor. Dekor tasarımı Hakkı Kandır'a, kostüm tasarımı Çimen Somuncuoğlu'na, ışık tasarımı Oğuz Murat Yılmaz'a ait olan eserin koro şefliğini Mikhail Iskrov üstleniyor.

Tarık Günersel tarafından 2000 yılında tiyatroya, daha sonra da opera librettosuna uyarlanan, 2002 yılında Selman Ada tarafından bestelenen Aşk-ı Memnu, İstanbullu zengin iş adamı Adnan Bey'in kendisinden 35 yaş küçük Bihter ile evlenmesinin ardından yaşananları 19. yüzyıl İstanbul'undaki siyasal ve toplumsal ortamın zengin sınıf üstündeki etkilerinden yola çıkarak anlatıyor.

Dünya prömiyeri 2003 yılında Mersin'de yapılan Aşk-ı Memnu, bugün saat 20.00'de Atatürk Kültür Merkezi Büyük Salon'da Samsunluların beğenisine sunulacak.