OMÜ Tıp Fakültesi'nde, dört yıldan beri verilmekte olan, Türkiye'de ilk kez bir Tıp Fakültesi'nde zorunlu seçmeli olarak bütün dönem-4 öğrencilerinin aldığı "tıp hukuku" derslerine devam ediliyor. Dersler, sadece kuramsal olmanın ötesinde belli bir ağırlıkta adli olgu sunumlarını ve yaşanmış hadiseleri de içerdiklerinden ötürü, öğrenciler tarafından büyük bir ilgiyle takip ediliyor.

ÖNMELİ KATLI SAĞLAYACAK
OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, beraberinde Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Kaplan ile "tıp hukuku" dersine girerek burada yaptığı konuşmada bir üst yönetici olarak sağlık hukuku alanında karşılaştığı olayları, deneyim ve gözlemlerini öğrencilere aktardı. Rektör Prof. Akan, tıp hukukunun önemini vurgulayarak, Türkiye'de son yıllarda giderek gelişen ve yaygınlaşan sağlık hizmetleriyle birlikte hasta ve hasta yakınlarının daha bilinçli hareket ederek, haklarına sahip çıktıklarını ifade etti. Tıp Hukuku dersinin, hekimlere, bütün meslek hayatları boyunca katkı ve yarar sağlayacak önemli bir husus olduğunu belirtti.

HUKUK DERSLERİNİ ÖNEMSİYORUZ
OMÜ Tıp Fakültesi Tıp Hukuku derslerine giren OMÜ Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Öğretim Üyesi Hukukçu-Hekim Prof. Dr. Hasan Tahsin Keçeligil, "Tıp hukukunun günümüzde hekimler için taşıdığı önem giderek artmaktadır. Hasta hakları kavramının ulusal hukuk mevzuatımıza girmiş olması, medyanın tıbbi uygulamalar ve hekimler hakkında sık sık ve ayrıntılı haberler yapması, Sağlık Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu ve sigorta kuruluşlarının bu alanda yapmakta oldukları düzenleme ve uygulamalar, çoğu kere doğrudan doğruya hekimleri ve onların çalışma alanını ilgilendirdiği için, tıp hukuku konularına hekimlerin ilgisiz kalması olanaksızlaşmıştır. Bu sebeple, hekimlerin öğrencilikten itibaren tıp hukuku eğitim almalarını ve bilgilenmelerini çok önemsiyoruz ve tavsiye ediyoruz. Bu gerçeklikten hareket eden OMÜ Tıp Fakültesi, dönem-4 ders programı içine tıp hukuku dersini yerleştirmek ve 4 senedir uygulamak suretiyle çok olumlu bir gelişmeye imza atmıştır" dedi.