Fethullah Gülen tarafından okunduğu ve müridlerine verildiği iddia edilen bu dolarların, farklı farklı seri numaraları bulunurken, seri numaralarına göre örgüt içindeki hiyerarşinin belirlendiği ifade ediliyor.

ASKERLERDE, İŞADAMLARINDA VE ÜST DÜZEY ÖRGÜT ÜYELERİNDE 'F, J, C' SERİSİ

Özellikle askerlerde ve il imamlarında çıkan 'F' serili 1 dolarlık banknotların, örgütün üst düzey militanları için hazırlandığı ve dağıtıldığı ifade edilirken, 'J' ve 'C' serili banknotların da askeriyede bulunan ast rütbeli kişilere dağıtıldığı söyleniyor. Öte yandan 'J' ve 'C' serili 1 dolarlık banknotların, işadamlarına da dağıtıldığı belirtiliyor.

MADENİ 1 DOLAR EN ÜST DÜZEY İSİMLERDE BULUNUYOR

Banknotların haricinde 1 dolarlık madeni paranın da örgütün en üst düzey isimlerine dağıtıldığı, gözaltına alınan Tuğamiral Süleyman Manka ve Kurmay Albay Murat Yılmazaslan'ın odalarında madeni 1 dolar bulunmasının örgütteki hiyerarşinin nasıl sağlandığını gözler önüne seriyor.

EĞİTİM ALANINDA 'E' ve 'S' SERİSİ KULLANILIYOR

Birçok yurdu ve eğitim kurumu bulunan FETÖ/PDY'nin, eğitim alanındaki okullarına da 'E' serili 1 dolar verdiği ifade ediliyor. Sivas'taki FETÖ/PDY eğitim kurumlarına yapılan baskınlarda, bir kurumun kasasına yapıştırılmış şekilde bulunan 'E' serili 1 dolar da, Gülen tarafından okunduğu iddia edilen banknotların örgüt üyelerinin ve kurumlarının birçoğunda bulunduğunu düşündürüyor. Öte yandan bugün yapılan operasyonda bulunan 'S' serili 1 dolarların da, örgüt üyesi olan ve eğitim kurumlarında görev yapan en üst düzey isimlere verildiği ifade ediliyor.

ÇOĞU KİŞİDE 1 DOLAR BULUNDU

Tuğamiral Süleyman Manka ve Kurmay Albay Murat Yılmazaslan'ın odalarında yapılan aramada metal ve banknot şeklinde '1 dolar' bulundu.

Darbe girişimini yönettiği iddia edilen Org. Akın Öztürk'ün F-16 pilotu damadı Hakan Karakuş'ta da F seri nolu 1 dolarlık banknot çıktı.

Sivas'taki FETÖ/PDY'ye ait eğitim kurumunda kasanın iç yüzeyine yapıştırılmış 'E' serili 1 doların yanı sıra bir miktar para ve çeşitli evraklar çıktı.

FETÖ/PDY'nin 'Bodrum imamı' olduğu gerekçesiyle aranan 'Asım' kod adlı Çağrı Acar, İzmir'in Tire ilçesinde yakalandı. Acar'ın üstünden 'F' seri numaralı bir dolarlık banknot çıktı.

Kocaeli'de, darbe girişiminde bulunan Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonunda gözaltına alınan bazı kişilerin üzerinden Fethullah Gülen tarafından verildiği iddia edilen seri numaraları 'F', 'C' ve 'J' harfleri ile başlayan 1'er dolarlar bulundu.

Zonguldak Garnizon Komutanlığında görevli Jandarma Kurmay Albay Kamil Günler'in evinde 1 dolarlık banknot çıktı.

Sakarya'da düzenlenen operasyonda, İstihbarat Şube Müdürü Yüzbaşı Emre Metin'in üzerinden 'J' serisi, 1 dolar çıktı.

Bugün 5 ilde eş zamanlı yapılan ve 31 akademisyenin gözaltına alındığı operasyonda, Fetullah Gülen'in okuduğu iddia edilen ve örgüt üyelerinin birbirlerini tanımasını sağlayan 10 adet 1 dolar ele geçirildi. Yapılan aramalarda F seri numaralı 1 dolarlar dikkat çekerken, S ile başlayan seri numaraların örgüt mensubu olup eğitim kurumlarında görev yapan en üst mertebedeki kişilere verildiği öğrenildi.

BİLİNEN SERİ NUMARALARI: 'F, C, J, E, S'

FETÖ/PDY üyelerinde ve kurumlarında bulunan 1 dolarlık banknotlarda şimdiye kadar ulaşılan seri numaraları 'F, C, J, E, S' olurken, devam eden operasyonlarda başka seri numaraları bulunan 1 dolarların da bulunabileceği düşünülüyor.

Güvenlik güçleri, 1 dolarların sırrını tam anlamıyla çözmek için büyük bir çaba sarf ediyor.

Haber GAZETESİ