CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, yaptığı yazılı açıklamayla, ülkenin başına bela olan tarikat, cemaat yapılanmalarının yarın başka bir isim altında ortaya çıkabileceği uyarısında bulundu.

ATATÜRK 100 YIL ÖNCE SÖYLEDİ

Akcagöz, "Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Milleti mahveden, esir eden, harap eden fenalıklar, hep din kisvesi altındaki küfür ve melanetten gelmiştir' sözünün üzerinden neredeyse yüz yıl geçmiştir. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra yaşadığımız gelişmeler, Büyük Önder'in bu sözünü bir defa daha hatırlamamıza vesile olmuştur. AKP iktidarının, bugün yüzyüze kaldığı gerici yapılanmayı, biz on yıllardır söylemekte ve ifşa etmekteyiz. Ancak siyasal iktidar, bu yapıyla çok kısa zaman önce kol kola girmiş ve devleti beraber yönetmeye kalkmıştır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'Kandırıldım' sözü, bunun açık bir kanıtıdır" diye konuştu.

DEMOKRASİ KURUMSALLAŞTIRILMALI

Akçagöz, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Bundan sonra AKP iktidarının yapacak olduğu, demokrasiyi kurumsallaştırmak, eğitimde bilimsel ve laik değerlendirme metodlarını kabul etmek olmalıdır. Bugün ülkenin başına bela olan bir tarikat ve cemaat yapılanması, yarın başka bir isim altında ortaya çıkabilir. İnsanların dindar olması ya da bir şeye inanıp inanmaması, onların bilecekleri iştir. Siyasetini din temeline oturtmaya çalışmak, ülkenin geleceğine yapılacak en büyük kötülüktür."