Samsun Cumhuriyet Meydanı'ndaki demokrasi nöbeti, geniş bir katılımla devam ediyor. Samsunlu binlerce vatandaş ellerinde Türk bayrakları ve çalan müziklerle her akşam büyük coşku yaşıyor. Vatandaşlara Samsun protokolü de destek veriyor.

Önceki gece de Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel ve Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu'nun yanı sıra Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez ve Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Hacı Ahmet Ölmez ve Ahmet Şenocak da Cumhuriyet Meydanı'ndaydı.

GELECEKTEN UMUTLUYUM
Haberaks TV mikrofonlarına konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Türkiye bünyesindeki virüsü, bir hastalığı keşfetti. Bu virüsü aslında daha önce keşfetmişti ama hangi hastalıklara sebep olacağını tam olarak bilmiyordu. Şimdi bu virüsten kurtulma zamanı. Türk tarihi, bu kadar haince, bu kadar acımasızca yapılan saldırılardan biriydi. Türk insanının geleceğe yönelik umutlarımızın biraz daha arttığı bir ortamda hain şebeke, asker kılığına girmiş hainler Türk halkına karşı böyle bir harekete kalkıştı. Ancak halkımız bunlara karşı müthiş bir reaksiyon verdi ve beklemedikleri oranda tepetaklak oldular. Bu hareket şüphesiz ki bir travma, ancak ben 15 Temmuz akşamından itibaren geleceğe daha umutla bakıyorum" diye konuştu.

EKONOMİ İYİ DURUMDA
Darbe girişiminin ekonomiye olası etkilerini değerlendiren Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ise, "Bu darbe girişimi sonucunda ekonominin çok kötüye gideceği beklentisi vardı. Ama görüyoruz ki, beklendiği gibi büyük olumsuz etkileri ortaya çıkmadı. Bu darbe girişimi sonrası farklı kimliklerde her insan bugün bir araya geldi, el ele tutuştu. Eğer bu birlikteliği sürekli hale getirirsek ekonomimiz çok daha iyi yerlere gelecektir. Vatandaşımızın korkmasına hiç gerek yok. Bu birlikteliği hiçbir zaman bırakmamamız lazım. Eğer biz birbirimizi bırakmazsak ekonomiye de büyük destek olmuş oluruz. Böyle bir olaya kalkışanlar da bir daha bunu aklından bile geçirmez" dedi.

ÖLMEZ VE ŞENOCAK MEYDANDA...

Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez ve Başkan Yardımcıları Hacı Ahmet Ölmez ile Ahmet Şenocak da Cumhuriyet Meydanı'ndaydı. İlk olarak Haberaks TV'nin canlı yayın ekibini ziyaret eden Borsan Grup yöneticileri, daha sonra protokol üyelerinin bulunduğu yere geldi ve uzun süre Başkan Yılmaz, İl Başkanı Göksel ve beraberindekilerle sohbet etti.

ATAKUM'DAKİ NÖBETE DESTEK...

Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez, beraberindeki Başkan Yardımcıları Hacı Ahmet Ölmez ve Ahmet Şenocak ile birlikte Atakum Belediyesi önündeki demokrasi nöbetine katıldı. Borsan yöneticileri burada Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu ve Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ile bir araya geldi.

Barış BUDANOĞLU