15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye'de 3 ay süreyle ilan edilen Olağanüstü Hal, valiliklerce kurulan OHAL Büroları'nda koordine ediliyor.

Samsun Valiliği'nde kurulan OHAL Bürosu'nda ise Samsun Vali Yardımcısı Mehmet Ali Karatekeli başkanlığında, 1 müdür, 1 şef, 1 memur, 1 şoför ve 1 hizmetliden oluşan 6 kişilik ekip 24 saat boyunca büroya gelen ihbar ve şikayetleri titizlikle inceliyor.

FETÖ'CÜ İHBARI

OHAL'in 5. gününde Samsun Valiliği'ne, OHAL Bürosu, BİMER ve ALO 150 hattı üzerinden Paralel Devlet Yapılanması'na mensup olduğu iddiasıyla kamu kurum ve kuruluşlarında açığa alınmayan kişilerle ilgili ihbarların yapıldığı öğrenildi. İhbar ve şikayetlerin yoğun biçimde ulaştığı OHAL Bürosu'nda bütün dilekçelerin herhangi bir iftiraya meydan vermemek adına titizlikle işleme alındığını ifade eden kaynaklar, şikayet edilenlerin arasında vatandaş ve esnafın da olduğunu söyledi. Büronun fotoğraflarını ve ulaşan dilekçeleri henüz basınla paylaşmayan ve çalışmalarını gizlilikle yürüten Samsun Valiliği'nin, ilerleyen günlerde OHAL Bürosu'na ulaşan dilekçe sayısıyla ilgili resmi bir açıklama yapması da bekleniyor.

Zerrin SOMUNCU, Tayfur KARA