15 Temmuz darbe girişimi sırasında darbecilere karşı en büyük mücadeleyi sergileyen isimlerin başında, Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Zekai Aksakallı'nın geldiği biliniyordu. Aksakallı, TSK içinde 'Efsane komutan' olarak adlandırılırken, özellikle Kuzey Irak'ta ve ülkenin sınır boylarında astlarıyla birlikte operasyonlara katılmasının bu unvanı almasında büyük etkisi olduğu ifade ediliyordu.

Efsane komutan Aksakallı, darbe girişimi sırasında hainlerin silahıyla vurulan Başçavuş Ömer Halisdemir'i aradığını açıkladı. Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı ele geçirmeye çalışan darbeci askerlere karşı direnen ve sabaha kadar yaşanan çatışmada ÖKK'yı geri almayı başaran komutan, koruma astsubayı Ömer Halisdemir'i aradığını ve 'Tuğgeneral Semih Terzi vatan hainidir, isyancıdır. Onu, karargaha girmeden öldür! Bunun sonunda şehadet var. Hakkını helal et" dedim. Ömer Başçavuş, "Başüstüne komutanım, hakkım helal olsun. Siz de helal edin.." sözleriyle yanıt verdi" ifadelerini kullandı.

Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı ele geçirmeye çalışan timin karşısına dikilen Başçavuş Ömer Halisdemir, komutanından gelen emri hiç düşünmeden uygulayarak, karşısına dikilen darbeci Tuğgeneral Semih Terzi'yi alnından vurdu. Sabah gazetesinden Okan Müderrisoğlu'nun köşesine taşıdığı olayda, Başçavuş Halisdemir'in darbeci general Terzi'ye "Karargaha giremezsiniz. Zekai Paşa'nın emri" dediği ifade edildi.

Bu tepkisi karşısında Terzi ve koruma ekibinin, Aksakallı'nın koruma astsubayı olan Halisdemir'i etkisiz hale getirmeye çalıştığı ve Halisdemir'in de hiç düşünmeden silahını çekip Terzi'yi alnından vurduğu öğrenilmişti. Kahraman askerin Terzi'yi öldürmesinin ardından ise; Terzi'nin koruma ekibini silahlarını ateşlediği ve Halisdemir'i tam olarak 30 kurşunla şehit ettiği öğrenildi.