Çoklu organ yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden duayen tarihçi ve yazar Prof. Dr. Halil İnalcık, Ankara'da son yolculuğuna uğurlandı.

'Hocaların hocası' olarak anılan tarihçi ve yazar Prof. Dr. Halil İnalcık için Ankara Bilkent'teki Doğramacızade Ali Paşa Camii'nde cenaze namazı kılındı. Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazına TBMM Başkanı İsmail Kahraman, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Doğu Perinçek, Halil İnalcık'ın kızı Günhan İnalcık ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Polis cenaze namazının kılınacağı camide yoğun güvenlik önlemleri alırken, bomba uzmanı dedektör köpeklerle de cami avlusu polisler tarafından arandı. Cenaze namazının ardından Halil İnalcık'ın naaşı omuzlarda cenaze aracına taşındı. Halil İnalcık'ın naaşı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla yarın İstanbul Fatih Camii haziresine defnedilecek.