15 Temmuz darbe girişiminin ardından, meydanlarda demokrasi nöbeti kesintisiz devam ediyor.

Atakum Belediyesi yanında bulunan Demokrasi Meydanı'nda nöbetin 12. gününde Atakumlular sabahın ilk ışıklarına kadar alanları boş bırakmadı.

Demokrasi Meydanı'ndaki 12. gün nöbetine, Atakum Belediyesi Başkanı İshak Taşçı, Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, Medicana Samsun Hastanesi Genel Müdürü Yrd. Doç. Remzi Karşı, TÜGVA Samsun İl Temsilcisi Hakan Durmuşoğlu, STK temsilcileri, mahalle muhtarları ve vatadandaşlar katıldı.

GEÇMİŞTE ONLARA İNANDIK


Samsun'un bütün renklerinin Atakum Demokrasi Meydanı'nda bir araya geldiğini kaydeden Atakum Belediyesi Başkanı İshak Taşçı, ''Hepimizin en büyük derdi vatan. 15 Temmuz akşamı kendi vatanına kurşun sıkanlar peydahlandı. Onların dini inancının salih olduğuna inandık ve geçmişte gazetelerine abone olduk, burs verdik. Ne yazık ki onların bir vatan haini ve Amerikan uşağı olduğunu gördük. Bu olay Türk halkı için çok güzel bir tecrübe oldu. Artık halkımız böyle bağnazlara inanmayacak, peşinden gitmeyecek. 15 Temmuz akşamı sokağa çıkan halk 'Bunlar haindir ve birilerinin uşağı olmuştur' dedi ve tankların üzerine çıkıp namlulara siper oldular. Biz bu mikrobu en güzel şekilde temizleyeceğiz. Çünkü bu mikrop Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün unsurlarına, halkımızın arasına, kamu kurum ve kuruluşlarına, emniyet güçleri arasına, silahlı kuvvetler arasına yani tüm kılcal damarlarımıza sızmışlar. Fakat sizlerin demokrasiye saygınız sayesinde bunlar teker teker devletin kurumlarından cımbızla alınıp adelete teslim edilecek'' dedi.

VATANDAŞ İHBAR ETSİN
Bu süreçte halka büyük görevler düştüğünü ifade eden Başkan Taşçı, şunları söyledi: ''Devlet yetkililerimizin bazılarının bilmediği noktalar olabilir. Mahallenizde, sokağınızda böyle unsurları tespit edip gerekli yerlere ihbarda bulunduğunuzda devletimizin işi daha da kolaylaşacak. Çünkü bu mikrobun bir an önce vücuttan atılması gerekiyor. Artık Türkiye'nin sağlıklı bir şekilde, daha dinamik olarak yoluna devam etmesi gerekiyor. Darbeye karşı dik duruşunuzdan ve demokrasiye olan saygınızdan dolayı hepinize canı gönülden teşekkür ediyorum.''

YÜZÜNE TÜKÜRÜYORUZ


Türkiye'nin bütün dünyaya Çanakkale Ruhu'nun dimdik ayakta olduğunu gösterdiğini söyleyen TÜGVA Samsun İl Temsilcisi Hakan Durmuşoğlu ise, ''Şimdi bu hain kalkmış demokrasi nöbeti tutan, meydanları al bayrakları ile süsleyen milletimizi ahmaklıkla tabir etti. TÜGVA olarak bu sıfatı ve beraberinde lügatımıza dahil olmuş bütün kirli sıfatları kurtuluş mücadesinin başladığı şehir Samsun'dan kendisinin yüzüne tükürüyoruz'' ifadelerini kullandı.

MEYDANDA RENKLİ ANLAR


Konuşmaların ardından Samsun Motosiklet Kulüpleri Demokrasi Korteji, ellerinde meşalelerle Demokrasi Meydanı'nı doldurmasıyla renkli görüntüler yaşandı. Ardından Atakum Belediyespor Kulübü'nün minik taekwondocuları "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganlarıyla alana girdi ve vatandaşlar minik sporcuları dakikalarca ayakta alkışladı. Ayrıca gecede Kuran-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması 1'incisi Mustafa Özyılmaz, Kuran-ı Kerim tilaveti sundu.

Gece, şiir ve tasavvuf dinletisiyle devam ederken, nöbet sabahın ilk ışıklarına kadar sürdü.

Zerrin SOMUNCU