Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Cumhuriyet Meydanı'nda Demokrasi Nöbeti'ne devam ediyor.

Darbe girişiminin ilk dakikalarından itibaren her akşam sabahın ilk ışıklarına kadar vatandaşlarla birlikte nöbet tutan Başkan Osman Genç, nöbetin 12. gününde de eşi Nimet Genç, çocukları ve belediye personeli ile birlikte demokrasiye sahip çıktı. Başkan Osman Genç, 'Türk milleti birlik oldukça kimsenin bu milletin bileğini bükemez' dedi.

'ANAYASA MUTLAKA DEĞİŞMELİDİR'
Millete rağmen darbe yapmak isteyenlere Türk milletinin asil bir şekilde darbe yaptığını ifade eden Başkan Osman Genç, "Türk milleti, demokrasiden yana olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır. Hiç kimse millete rağmen darbe yapılamayacağını görmüştür. Bu bakımdan 15 Temmuz tarihinin Demokrasi Bayramı olarak ilan edilmesi son derece önemli ve anlamlıdır. Bu nedenle Sayın Cumhurbaşkanımıza ve hükümetimize teşekkür ediyoruz. Şunu da belirtmek isterim ki, 12 Eylül Anayasasının en kısa zamanda değiştirilmesi gerektiği bir kez daha görülmüştür" dedi.

'TEMİZLİK TİTİZLİKLE SÜRDÜRÜLÜYOR'
Darbe girişiminin Türk Silahlı Kuvvetleri'nin içerisinde yuvalanmış belli bir kesimin yapmış olduğu bir kalkışma olduğunu dile getiren Başkan Genç, 'Tüm kurumlarda bu hainleri temizlemek için titiz bir çalışma yapıyoruz. Bu mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz. Temizlik kararlılıkla devam ediyor. Allah'ın izniyle Cumhurbaşkanımızın da belirttiği gibi 'inlerine gireceğiz' ve o hainleri o inlerinden söküp atacağız. Hatta aramızdan da temizleyeceğiz. Halkımız haklı olarak idam istemektedir. Her talebin değerlendirilmesi demokratik ülkelerde bir haktır. Bunlar parlamento çatısı altında değerlendirilir. Yüce Meclisimizin ve Hükümetimizin halkımızın da taleplerini dikkate alarak en doğru kararı alacağına inanıyorum" diye konuştu.

'DÜNYA BEŞTEN BÜYÜKTÜR'
Dünyada bunca ülke varken neden bunların Türkiye'nin başına geldiğine de işaret eden Başkan Genç, 'Sayın Cumhurbaşkanımız 1945'ten bu yana hiçbir dünya liderinin dile getiremediği bir şey söyledi. 'Dünya beşten büyüktür. Ben sizin kurduğunuz zulme dayanan, hakkaniyetten uzak bu düzeni tanımıyorum' dedi. Ayrıca Türkiye'nin 2023, 2053, 2071 hedefleri, üçüncü köprü, üçüncü havaalanı, Kanal İstanbul gibi projeler Türkiye'yi ve Cumhurbaşkanımızı hedef yapmıştır. Ancak halkımız demokrasinin yanında olduğu müddetçe, Cumhurbaşkanımızın arkasında durduğu müddetçe, demokrasinin arkasında durduğu müddetçe kimse bu milletin bileğini bükemez' ifadelerini kullandı.