Başkan Yılmaz, doğu-batı, güney-kuzey ayrımı yapmadan Samsun'un her bölgesinde büyük yatırımların hayata geçirildiğini hatırlatarak, 'Amacımız Samsun halkına en iyi hizmeti vermek' dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve beraberindekiler Bafra Kızılırmak Nehri üzerinde yapımı son sürat devam eden köprü inşaatını gezdi. Kalaycılı Mahallesi'ni şehrin karşı yakası ile birleştirecek olan 250 metre uzunluğundaki 10 ayaklı köprünün yaklaşık 1 ay içinde bitirilmesi planlanıyor.



'Ulaşım rahatlayacak ilçe kalkınacak'

Ulaşımı rahatlatacak olan bu köprünün bölgedeki yaşamı kolaylaştıracağını belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Köprünün hayata geçmesiyle o bölgedeki mahallelerimizin Bafra ile ulaşımı kolaylaşacak ve mesafesi de azalacaktır. Şehrin iki yakasını birbirine bağlayacak olan köprü yatırımımızda sona yaklaşıldı. Burada güzel bir açılışa imza atmak istiyoruz" diye konuştu. Başkan Yılmaz'a gezisi sırasında Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin de eşlik etti.

Büyükşehir Belediyesi Vezirköprü'yü yeniden inşa ediyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi, ilçelerdeki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Tüm ilçeleri şantiyeye çeviren Fen İşleri Daire Başkanlığı, Vezirköprü'nün alt yapısını adeta ilmek ilmek yeniden dokuyor. Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımına şahitlik eden Vezirköprülü vatandaşlar, ilçelerindeki yaşam konforu artışını mutlulukla takip ediyor.

İlçe ve mahallelerindeki asırlık alt yapı sorunlarının tarihe gömülmesi hedefiyle yola çıkan Samsun Büyükşehir Belediyesi, yatırım serüveninde iki buçuk seneyi geride bıraktı. Bu güne kadar Vezirköprü'de yol, su, kanalizasyon ve dere yatağı ıslah çalışmaları ile eğitim, sağlık, spor, kültür ve turizm tesis ve sosyal hizmet yatırımlarıyla ilçede büyük değişim ve dönüşüm sağlıyor.

159 mahallesi bulunan 100 bin nüfuslu Vezirköprü'nün hemen hemen her mahallesinde çalışma yürüten Fen İşleri Daire Başkanlığı Vezirköprü Şube Müdürlüğü, ilçenin alt yapısına iki buçuk senede 40 milyon TL'lik yatırım yaptı. Toplam yol uzunluğu 500 km olan ilçede bu güne kadar 42 kilometre asfalt, 12 km beton, 13 km yaş beton, 7 kilometre de sıkıştırılmış kuru beton ve 2 km parke tretuar yol olmak üzere toplamda 76 km yol yapımını tamamlayarak halkın kullanımına sunan ekipler, Arıca-Soğucak Mahalleleri arasındaki 18 mahalleye hizmet eden ana yol beton yolun yapımını ise 20 gün içinde tamamlayacak. 18 kilometrelik kanyon yolunda yol genişletme ve sıcak asfalt dökme çalışması da yılsonuna kadar bitirilecek.

25 mahallede 40 km beton yol ve 14 mahallede 19 km asfalt yol çalışması planlayan Vezirköprü Şube Müdürlüğü, Vezirköprü Göl Lisesi ve Kunduz Dağı güreş alanı tribünlerinin yapımını ise tamamladı. Ayrıca Kunduz Yaylası'nda festival alanı olarak kullanılmak üzere engebeli arazide kazı, dolgu çalışmaları ve betonarme perdeler yapan Fen İşleri ekipleri, galvaniz çelikten inşa ettikleri 3 bin 200 kişilik tribün inşaatının yapımını da tamamladı.