Giresun Vali Yardımcısı Cahit Karatepe'nin başkanlığında toplanan komisyon, 2016 yılı hasat döneminde fındık toplama işlerinde 16 yaşından küçük çocukların, yaşlı ve hasta kişilerin çalıştırılmamasına dikkat edilmesi uyarısında bulunuldu.

Yapılan değerlendirmede, yemek işverene ait olursa günlük 50 TL, yemek işçilere ait olursa günlük 55 TL net ücret ödenmesi kararlaştırıldı. Ayrıca toplanan fındıkların taşınması işinde çalışacak çuvalcılara yemek işverene ait olursa 65 TL, yemek işçiye ait olursa 70 TL net ücret ödenecek.

Yapılan toplantıda patoz çekim ücretleri de belirlendi. Buna göre, Patoz çekim ücretinin ton/saat başına 125 TL, kilogram başına 0,125 TL olarak tespit edilirken, patoz sahiplerinin fındığın kırılmasını önleyici tedbir alması gerektiği belirtildi.