Samsun Valisi İbrahim Şahin, Havza'daki demokrasi nöbetine katıldı. Şahin, yuhalanacaklarla, alkışlanacakların ayrımının iyi yapılmasını istedi.

YOĞUN KATILIM
Havza'daki programa Samsun Valisi İbrahim Şahin, Havza Kaymakamı Alper Tanrısever, Havza Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Murat Özdemir, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Havza İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Özgür Kumkayır, AK Parti Havza İlçe Başkanı Mahmut Karahan, Memur-Sen Havza İlçe Başkanı Numan Kurt ve vatandaşlar katıldı.

TEK YÜREK OLDUK
AK Parti Havza İlçe Başkanı Mahmut Karahan'ın selamla konuşmasının ardından Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, ilçenin 15 Temmuz'dan bu yan sağcısı, solcusu ile tek yürek olduğunu belirtti. İkiz, "Tüm ülkemiz gibi bizde vatanımız, milletimiz gibi tek ses olduk ve demokrasi için milli irade için meydanlardayız. Havza bu ülke için bu vatan için 25 Mayıs 1919'da nasıl üstüne düşeni yaptı ise bu gün yine görevinin ve nöbetinin başında" diye konuştu.

SAFLARI SIKLAŞTIRACAĞIZ
Samsun Valisi İbrahim Şahin ise ülkenin büyük bir tehlikeyi atlattığını belirterek, "Eğer başarılı olsalardı, bu gün ülkemiz Suriye gibi olabilirdi. Biliyorsunuz Libya'sı, Tunus'u, Yemen'i bu şekilde işgal edildi. Kendini tankın önene atıp, bir an evvel öleyim diyen insanlarımız var. Bu vatanperver insanlarımız olduğu sürece bu dünyada başımız rüku dışında önümüze eğilmeyecek. 15 Temmuz'dan bu yana Cumhurbaşkanımızdan gelen emirle sokaklardayız. 'Teşekkür ederiz ey millet' denilene kadarda bu nöbeti bırakmayacağız. Hatta safları sıklaştıracağız. Cumhurbaşkanımıza karşı yapılan bu çirkin planı Allah onların yüzlerine çarptı ve bir daha iflah olmayacaklar. FETÖ- PYD yapılamasının deşifre olması ile Türkiye'de darbe kavramı tarihe gömüldü. Benim milletimizden bir isteğim var asker üniforması çalan hırsızlar ile bu vatanı, millet, bayrağı seven, ülkesini seven askerleri birbirlerinden ayırmamız gerekiyor. Yuhalayacaklarımız ile alkış tutacaklarımızı bir birinden ayırmamız gerekiyor" diye konuştu.

GELECEĞİ PLANLIYORUZ
Vali Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Havzalılar teşekkür için ve sizlerle birlikte olduğumuz söylemek için yanınızdayız. Sayın Cumhurbaşkanımıza desteğiniz göz yaşartıcı seviyede. Bu ülkeyi, millet, demokrasiyi bu şekilde seversek başımız eğilmez. Ama önemli bir şey yapıyoruz; yavrularımızın geleceğini planlıyoruz şuanda. İslam dünyasında bize ihtiyaç duyan devletler milletler bir emsal bir örnek teşkil ediyoruz. Onların bize ihtiyacı var. Biz güçlü olcağız ki Endonezya'da, Malezya'da, Cezayir'de, Fas'ta, Tunus'ta, Yemen'de, Filistin'de güçlü olalım. Onlar güçlü olsunlar. Onların yanlarında olduğumuzu hissettirelim. Allah plan yapıcıların en üstünü. Bizim için bir plan yaptı ve şükür olsun ki bizi bir araya getirdi. Bu kutsal mücadelenin yavrularımızın güzel geleceğinin dizaynına olmasını diliyorum. Gazanız mübarek olsun.'

Konuşmanın ardından Samsun Valisi Şahin ve AKParti Samsun İl Başkanı Göksel, Havza Milli İrade Günlüğü'nü imzaladı. Gece demokrasi nöbeti tutanlara Memur-Sen Havza Temsilciliği tarafından çorba dağıtıldı.