Samsun'un her ilçesinde meydanlarda tutulan demokrasi nöbetlerine katılan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Kavak'ta demokrasi nöbeti tutan yüzlerce vatandaşla bir araya geldi.

Başkan Yılmaz, 'Biz hepimiz, valisi, kaymakamları, belediye başkanları, mülki idare amirleri, siz değerli vatandaşlarımız bir vücudun hayatı idamesi için birbirinden ayrılmayan organları gibiyiz. Birbirimizin birer parçası olduğunu bu memleket için, bu millet için nasıl tek yürek olduğumuzu 15 Temmuz akşamı gösterdik. Kavak'ta gösterdi, Çarşamba'da gösterdi, Bafra'da gösterdi, Samsun'umuzun her ilçesi gösterdi' diyerek demokrasi nöbetini sürdüren tüm Samsun halkına teşekkür etti.

Darbe girişimi gecesi Samsun'da vatandaşların hainlerin oyununu fark eder etmez sokaklara çıktığını anımsatan Başkan Yılmaz, o geceyi şöyle anlattı: '15 Temmuz gecesi iki bakanımız ve valimizle birlikte bir durum değerlendirmesi yaptıktan sonra süreci takip etmeye başladık. O süreç içerisinde biz sabırsızlandık. Daha sonra 'Dışarı çıkalım meydana gidelim vatandaşlarımızı da meydana çağıralım' dedik. Cumhuriyet Meydanı'na gitmek üzere yola çıktığımızda darbe girişimini öğrenen halkımızın korna çalarak darbeyi protesto etmek üzere Cumhuriyet Meydanı'na doğru gittiklerini gördük. Cumhurbaşkanımızın bir TV kanalına bağlanıp halkı meydanlara davet etmesiyle birlikte meydan dolup taştı. Türk halkı 15 Temmuz gecesi bu hain saldırı ve kalkışmaya karşılık bir cevap verdi. Türkiye Cumhuriyeti tarihi boyunca meydana gelen en kalleşçe kalkışmaya karşı Türk halkı dünyaya ders verdi. Bence bu dik duruş sadece Türk demokrasisinin olgunlaşmışlığının göstergesi değil, dünyaya da 'Bakın ey dünya bir ülkenin insanı devletine, milletine böyle sahip çıkar' mesajıdır. Dünya bunun farkında.'