Atakum'da bir restoranda düzenlenen tanıtım yemeğine YEDAŞ A.Ş. Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, Gazeteci-Yazar Osman Kara, Samsun Kayak Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Korkut Özak, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Tanıtım öncesi konuşan Samsun Kayak Kulübü Basın Sözcüsü Serda Aras, 'Samsun Kayak Kulübü, Samsun'da kayak sporunu geliştirmek, özellikle çocuklar başta olmak üzere 7'den 70'e herkese kayak sporunu sevdirmek, Samsun'u bu anlamda canlandırmak ve sosyal aktiviteler düzenlemek temel gayesi ile kurulmuştur. Bu nedenle yeni yönetim kurulumuz arkadaşlarımız, tarafımıza devrettikleri görevi sizin de katkılarınız ile Samsun'un ve Samsunluların layık olduğu yerine getirmek için özveri ile bir araya gelmiştir' dedi.

'O ZAMANLAR HAYAL GİBİ GELİYORDU'

Katkılarından dolayı herkese teşekkür eden Samsun Kayak Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Korkut Özak, '2006 yılında bizim kulübümüzün başlatmış olduğu Ladik Kayak Merkezi projesi ilk duyulduğunda, hayal gibi gelirken şimdi burada Samsun'da bir kayak merkezi oluşmuştur. Kayak sporunu tanıtmak, sevdirmek, geniş kitlelere bu sporu öğretmek ve Samsun'u bu alanda yarışmacılar yetiştirerek, diğer örnekler gibi bir kayak merkezi haline getirmek amacıyla Bekir Kibaroğlu önderliğinde yola çıkan, bu spora gönül vermiş bir grup arkadaş, şu anda faaliyetlerini sürdüren hemen hemen hepimizin bildiği Ladik Akdağ Tesisleri'ni maddi manevi tüm imkanları kullanarak meydana getirmişlerdir. Kendisi burada yok ama bu yolculuk sürecinde bu arkadaşlarımıza her anlamda, her türlü desteğini esirgemeden veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz ve ekibindeki idarecilere de kulübümüz ve kendi adıma çok teşekkür ediyorum. Bizler de yeni yönetimimizle bu bayrağı daha ileri taşımak tesislerimizi daha cazibeli bir kayak merkezi haline getirmek için çalışacağız' diye konuştu.

'SPOR ADINA MUTLU OLDUM'

Samsun Kayak Kulübü yönetim kurulunun seçkin kadrolardan oluştuğunu ifade eden Gazeteci-Yazar Osman Kara, 'Yönetim kurulunun birçoğunu şahsen tanıyorum ve bu şehre çok ciddi hizmetler yaptılar. Ben bu insanların bu spora el atmasından, yönetim kurulunu teşkil etmesinden spor adına mutlu oldum' şeklinde konuştu.

'HER TÜRLÜ DESTEĞE VARIZ'

YEDAŞ A.Ş.'nin 5 yaşında olduğunu belirten YEDAŞ A.Ş. Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, 'Dün Avrupa'da Kalite Elçiliği ödülünü aldık. Yani daha alacağımız bir ödül kalmadı. Bu ödül kurumsallaşma kalite ve sürdürülebilirlik ile ilgili bir ödül. Bu kayak merkezi Samsun'un çok önemli bir projesidir. Biz bu tarz projeleri severek yapıyoruz. Bizim Erzurum'da da kayak spor kulübümüz var. Dolayısıyla biz bu işe bu iki kulübü birleştirerek başlayacağız. Kosova'daki elektrik dağıtımını da yapıyoruz. Yurt içi Avrupa ayağını da orada birleştireceğiz. Bulgaristan'ın Sofia'da çok ciddi kayak tesisleri var. Biz sürdürülebilir olması şartı ile her türlü desteğe varız' ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından yeni yönetim kurulu basına tanıtıldı. Buna göre yeni yönetim, Samsun Kayak Kulübü Başkanı Hülya Korkut Özak, Basın Sözcüsü Serda Aras, Yönetim Kurulu Üyeleri Kayhan Doğan, İsmet Pehlivan, Giorgi Tsanatskenishvili, Engin Uslu, Filiz Çakır, Uğur Çelik, Güliz Yeşildal ve Fatma Çiçek.

Yeni yönetim kurulunun basına tanıtımının ardından kayak kulübüne emeği geçenlere plaketleri verildi ve daha sonra da pasta kesilerek kutlandı.